EWEA: Eolienele urcă pe locul 3 în mixul energetic al UE

Publicat pe Categorii Flux energetic, Regenerabile, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic EWEA: Eolienele urcă pe locul 3 în mixul energetic al UE

În 2015, Uniunea Europeană a instalat capacităţi record de producţie a energiei eoliene în valoare de 12,8 Gigawaţi, faţă de doar 0,2 GW de noi capacităţi hidro, astfel că în prezent energia eoliană a devenit a treia componentă a mixului energetic al UE, potrivit unui raport al European Wind Energy Association (EWEA), scrie Bloomberg.

parc eolian

Gazele naturale şi cărbunele sunt în continuare principalele surse de producţie a energie electrice în UE, cu capacităţi instalate totale de 192 GW şi respectiv 159 GW. Energia eoliană devansează însă energia hidro, cu o capacitate totală de 141 GW, scrie Agerpres.

‘Energia eoliană reprezintă o treime din noile capacităţi de producţie a energiei instalate după 2000 în UE. Sursele convenţionale de producţie a energiei precum combustibilii şi cărbunele continuă să dezafecteze mai multe capacităţi decât instalează’, susţine EWEA, citată de Agerpres.

În România, potrivit datelor EWEA, în 2015 au fost instalate noi capacităţi de producţie a energiei eoliene în valoare de doar 23 MW, astfel că la finele anului trecut capacităţile totale erau de 2,975 GW

 

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *