Executare silită pe datorii la stat achitate? Cine minte: ANAF sau CE Oltenia?

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Executare silită pe datorii la stat achitate? Cine minte: ANAF sau CE Oltenia?

ANAF a demarat procedura de executare silită a Complexului Energetic Oltenia pentru datorii totale la stat de 24,8 milioane de lei acumulate până la jumătatea anului, din care cea mai mare parte o reprezintă suma restantă la bugetul asigurărilor sociale, de 14,53 milioane lei, potrivit datelor instituției.

Obligaţiile restante la bugetul de stat însumează 5,692 milioane lei. Totodată, complexul Oltenia mai are datorii de 3,993 milioane lei la bugetul asigurărilor sociale de sănătate, iar pentru asigurările de şomaj nu a plătit circa jumătate de milion de lei (572.035 lei).

În replică, reprezentanții companiei susțin că CE Oltenia nu are datorii la stat. Suma plătită de CE Oltenia către bugetul de stat, în primele 9 luni ale acestui an, se ridică la valoarea de 413 milioane RON, din care numai în luna septembrie s-au achitat 66 milioane RON, se precizează într-un comunicat al companiei.

Drept dovadă, se prezintă Certificatul de Atestare Fiscala emis de ANAF, în data de 24.09.2015, cu valabilitate 30 de zile, care arată că CE Oltenia figureaza cu suma de 0 lei ca și obligații de plată și/sau sume de rambursat la data de 31.08.2015.

pag-1

pag-2

CE Oltenia susține că a solicitat ANAF și emiterea unui Certificat de Atestare Fiscală cu obligațiile de plată existente în sold la aceasta dată.

În comunicat se mai precizează că CE Oltenia nu a înregistrat nici obligații de plată restante către băncile finanțatoare privind rambursarea de rate, dobânzi și comisioane, fapt confirmat de către acestea, iar obligațiile de plată către furnizori se află în termenele scadente de plată, conform prevederilor contractuale, reprezentând obligații curente.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *