Fără subvenții la regenerabile din 2020

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Regenerabile
Prima Pagina Actual Flux energetic Fără subvenții la regenerabile din 2020

Din anul  2020, capacitățile de producere a energiei regenerabile vor fi capabile să funcționeze fără subvenții, a declarat Corina Popescu, Secretar de stat în Ministerul Energiei.

corina-1b-lowres (3)

„Partea de regenerabile reprezintă clar un viitor, există obligații la nivel european, există ținte. Ce trebuie să stabilim noi este cum ajungem la ele și să învățăm din ce s-a întâmplat până acum. Până acum acest sector s-a dezvoltat foarte rapid datorită schemei generoase, însă sistemul nostru nu era pregătit, mă refer și la consumatori, și la suportabilitate. Am avut peste 5.000 de MW instalați în trei ani, lucruri care nu s-au întâmplat în 25 de ani”, a menționat Corina Popescu, în cadrul unei dezbateri pe marginea strategiei energetice, organizate de Ministerul Energiei.

La întrebarea adresată de invesTenergy: Ce se va întâmpla cu actualii producători de energie din surse regenerabile care se luptă să supraviețuiască, ce măsuri va lua ministerul, Corina Popescu a precizat: „Pe partea de regenerabile, e o problemă. A fost o schemă mult prea generoasă, așa că a fost un dezechilibru încă de la început. Avem un grup de lucru care caută soluții pentru cei existenți. Încercăm să propunem în Parlament modificări ale legii regenerabilelor. Este dificil, pentru că regulile s-au schimbat de atâtea ori, încât nici Comisia Europeană nu mai înțelege ce este acolo”.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.