FEL România organizează conferința „Femei în energie”, pe 28 noiembrie

Publicat pe Categorii Evenimente, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic FEL România organizează conferința „Femei în energie”, pe 28 noiembrie

Future Energy Leaders (FEL) România, platforma de tineret al Comitetului Național Român al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CME), organizează cea de a IV-a ediție a conferinței „Femei în energie”, pe 28 noiembrie 2024, orele 16.00-22.00, la ONE Tower, sala Scenario.

Această conferință își propune să fie o platformă de discuție autentică pentru femeile care activează în sectorul energetic, promovând Leadershipul, Dezvoltarea carierei și Mentoratul. Evenimentul va reuni femei lideri, profesioniști și experți din industrie, pentru a împărtăși experiențe și a crea soluții pentru viitorul unei tranziții energetice incluzive.

În acest an, Women in Energy își propune să crească gradul de conștientizare în rândul publicului larg cu privire la contribuția valoroasă pe care femeile o aduc deja tranziției energetice. Inițiativa noastră urmărește să inspire noile generații de femei din sectorul energetic și să aprofundeze importanța mentoratului ca instrument esențial pentru dezvoltare profesională.

FEL România dezvoltă programe care sprijină femeile din sectorul energetic în depășirea barierelor profesionale și în atingerea potențialului lor maxim, prin oferirea de cunoștințe, mentorat direct și oportunități de networking. Prin organizarea acestui eveniment, ne propunem să sprijinim comunitatea profesională a femeilor din domeniul energetic.

  • Anamaria Acristini, Managing Director, BayWa r.e. Romania
  • Maria-Luminița Badi, Specialist Wind Resource, PPC Renewables România
  • Magda Capisizu, Șef Departament Clienți, Distrigaz Sud Rețele
  • Mirela Dima, Director Reglementare, EVRYO
  • Maria Mănicuță, Director Tarife Energiei Electrica și Gaze Naturale, ANRE
  • Ramona Moldovan, Secretar General Adjunct, Ministerul Energiei
  • Gabriela Moroianu, CEO Redactor-Șef, Focus Energetic
  • Ana Nedea, Director Strategie și Dezvoltare Business, Simtel
  • Oana Özmen, Deputat Secretar, Comisia pentru Industrii și Servicii
  • Corina Popescu, Vice-Președinte, SPER
  • Elena Popescu, CEO, Elektra Renewable Support
  • Diana Robescu, Decan, Facultatea de Energetică
  • Livioara Șujdea, Chief Distribution Officer, Electrica SA
  • Silvia Vlăsceanu, Director Executiv, HENRO
  • Raluca Andronoiu, Brand Media Strategist, ENGIE
  • Iuliana Ilișescu, Business Developer, PPC Renewables
  • Andreea Paraschiv, Project Manager, BayWa r.e.

Moderatorii evenimentului vor fi membrii FEL România, Olivian Savin – manager Marketing și Comunicare, Raluca Gabor – manager Reglementări și Afaceri Publice și Daniela Goreacii – membru FEL.

Evenimentul va fi deschis de Ștefan Gheorghe, director general executiv al CNR – CME, Elena Ratcu, consilier CNR-CME și fondator FEL România și dl Rareș Hurghiș, director executiv România.

“Ne aflăm în plină tranziție energetică și eu consider că femeile au toate capabilitățile de fi acei profesioniști redutabili,  lideri de excepție, mentori și factori cheie ai soluțiilor inovatoare de care sectorul energie are atâta nevoie. Recrutarea, atragerea și păstrarea celor mai bune talente feminine în sector este esențială pentru meținerea echilibrului de gen și asigurarea unei tranziții energetice rapide și de succes”, a declarat Ștefan Gheorghe.

La rândul său, Elena Ratcu a subliniat: „Femeile din industria energetică, bune profesioniste, determinate și diplomate prin structura lor, al căror IQ se armonizează perfect cu EQ-ul, reprezintă  parteneri egali și excelenți profesioniști care au un cuvânt de spus la masa  mare a decidenților de la noi și din lume. Pot să conducă proiecte, oameni și afaceri, să transmită cunoștințe, să inspire și să preda ștafeta mai departe. Pot ridica la rang de excelență diplomația energetică,  atât de necesară mai ales în această perioadă traversată de o serie de incertitudini”.

Având în vedere țintele ambițioase în materie de climă și energie la care Uniunea Europeană s-a angajat, există o presiune a timpului pentru a identifica și atrage acele talente din sectorul de profil, indiferent de gen, de care este nevoie pentru îndeplinirea obiectivului neutralității climatice. Diversitatea poate conduce la o creștere a competitivității sectorului și la îmbunătățiri pe întregul său lanț valoric.

“Acest eveniment este mai mult decât o celebrare, este o recunoaștere a contribuției semnificative pe care femeile o aduc în modelarea unui viitor mai bun. Liderii autentici nu doar ghidează, ci inspiră, iar femeile din energie demonstrează că leadershipul, mentoratul și excelența profesională sunt forțele motrice care duc înainte nu doar organizațiile, ci întreaga societate. Prin dedicare, creativitate și viziune, ele ne arată că viitorul industriei energetice depinde de colaborare, diversitate și implicare”, menționează și Teodora Mîndra, Manager Programe și Evenimente FEL Romania.

Mai multe informații se pot găsi pe site-ul FEL România: https://felromania.ro/women-in-energy-2024/.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *