fiipregatit.ro, platformă dedicată populației pentru situații de urgență

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic fiipregatit.ro, platformă dedicată populației pentru situații de urgență

Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență au lansat, cu sprijinul Electrica, platforma națională de pregătire pentru situații de urgență, www.fiipregatit.ro, un instrument de referință pentru educarea și informarea populației în astfel de situații.

Fiipregatit.ro va ajuta cetățenii să înțeleagă mai bine riscurile și îi va informa asupra măsurilor de prevenire și a comportamentului pe care trebuie să-l aibă în diferite situații de urgență sau chiar dezastru. Acest proiect este necesar având în vedere faptul că, în ultimii ani, suntem martorii unor intensificări ale situațiilor de urgență de tot felul, atât pe plan internațional cât și pe plan local. În astfel de situații-limită, câteva secunde pot schimba totul, iar reacția rapidă a celor afectați este esențială pentru supraviețuire.

Platforma fiipregatit.ro cuprinde următoarele funcționalități:

  • ghiduri informative pentru situații de urgență: avarii la rețeaua electrică sau pericole de electrocutare, cutremur, inundații, prim ajutor, caniculă, viscol;
  • trusa de supraviețuire: reprezintă un plan detaliat cu recomandări pentru supraviețuire, de la pregătirea unui rucsac pentru situații de urgență, stabilirea unor puncte de întâlnire cu familia în caz de dezastru, până la materiale care pot fi imprimate astfel încât oricine să aibă la îndemână informații esențiale, dacă nu funcționează căile de comunicare clasice (telefon, internet);
  • campaniile derulate de Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Fiipregatit.ro este o platformă web ușor accesibilă, care se bucură și de o versiune și pentru mobil, în condițiile în care un studiu al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) arată că, în România, trei sferturi dintre utilizatori accesează zilnic sau aproape zilnic mediul virtual prin intermediul internetului mobil. Platforma fiipregatit.ro va fi în permanență îmbunătățită, prin adăugarea de informații relevante.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *