Fondul Proprietatea insistă pentru listarea Hidroelectrica până la finele anului

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Fondul Proprietatea insistă pentru listarea Hidroelectrica până la finele anului

Reprezentanții Fondului Proprietatea vor să vadă compania Hidroelectrica listată până la finele anului. Mesajele transmise de aceștia sunt de încurajare a părților implicate în proces să accelereze pregătirile şi să adopte deciziile care mai sunt încă necesare pentru o listare de succes.

hidroelctrica Acordul aprobat de acţionarii Hidroelectrica şi sindicatul de intermediere, format din Morgan Stanley şi Raiffeisen Bank, care stabileşte reintrarea în vigoare a obligaţiilor asumate de cele două părţi privind oferta publică iniţială (IPO), deschide drumul către cel mai mare IPO din Europa Centrală şi de Est (ECE) de anul acesta şi, de asemenea, cel mai mare din istoria pieţei locale de capital, informează Fondul Proprietatea.

‘Reintrarea în vigoare a obligaţiilor asumate în Scrisoarea de Angajament reprezintă un pas esenţial în vederea listării companiei. Dorim să încurajăm toate părţile implicate să accelereze pregătirea procesului şi să adopte deciziile care mai sunt încă necesare pentru o listare de succes, precum desemnarea membrilor Consiliului de Supraveghere şi ai Directoratului şi transferul investiţiilor cu funcţiuni complexe. Listarea Hidroelectrica este crucială din perspectiva trecerii bursei locale de la statutul de piaţă de frontieră la cel de piaţă emergentă şi, astfel, reprezintă o ocazie unică pentru Guvern să încheie o tranzacţie istorică, care să aducă România mai aproape de acest obiectiv’, a afirmat managerul de Fond al Fondului Proprietatea, Greg Konieczny, citat de Agerpres.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *