FOREN 2018: 4 zile de dezbateri privind noua eră a tranziţiei energetice în Europa Centrală şi de Est, 40 de evenimente, peste 600 participanți

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Esential, Evenimente, Semnal
Prima Pagina Energie Electrica si termica FOREN 2018: 4 zile de dezbateri privind noua eră a tranziţiei energetice în Europa Centrală şi de Est, 40 de evenimente, peste 600 participanți

Principalii decidenți economici și politici precum şi specialiști de înalt nivel din România și din țările central și est europene și-au anuntat deja participarea la Forumul Regional al Energiei din regiunea Europei Centrale şi de Est – FOREN 2018, cu tema „Europa Centrală şi de Est în noua eră a tranziţiei energetice. Provocări, oportunităţi pentru investiţii si inovaţii tehnologice”, care se va desfășura între 10 – 14 iunie 2018 la Vox Maris Grand Resort, Costinești.

FOREN 2018, organizat de către Asociația Comitetul Național Român al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CME), cu sprijinul Consiliului Mondial al Energiei, se află la cea de-a 14-a ediție şi este deja considerat un eveniment științific cu o tradiție solidă și o reputație remarcabilă în domeniul energiei. FOREN este cel mai important şi reprezentativ eveniment pentru comunitatea energeticienilor din România și are statutul de eveniment regional CME pentru Europa Centrala şi de Est.

Forum de mare complexitate, FOREN 2018, cuprinde aproximativ 40 de evenimente cu teme de interes major la nivel național și internațional, după cum urmează: cinci sesiuni de comunicări științifice, 11 evenimente principale: Conferința „Ziua Regională a Energiei”, două Keynote Addresses (KA), Conferința „Trilema Energiei”, patru Mese Rotunde la nivel de Forum  (RTF), trei Workshopuri la nivel de Forum (WF), 20 de  Mese Rotunde la nivel de corporație, o expoziţie internațională cu peste 40 de standuri, un atractiv program social.

Sesiunea de Deschidere a FOREN 2018, care va avea loc duminică 10 iunie 2018 între orele 15.00-17.00 în sala România, va fi moderată de către Iulian IANCU, președintele CNR-CME. Vor rosti cuvinte de salut: Anton ANTON – Ministrul Energiei din România,  Einari KISEL – Manager Regional pentru Europa, Consiliul Mondial al Energiei, Adrian BADEA – Președintele Academiei Oamenilor de Știință din România, Ana BIRCHALL – Viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, Guvernul României, Dănuț ANDRUȘCĂ, Ministrul Economiei din România, Dumitru CHIRIŢĂ – Președintele Agenției Naționale a Energiei (ANRE), Mihnea CRĂCIUN – Director adjunct, BERD România, Adrian Constantin RUSU – Președintele Directoratului TRANSELECTRICA, Eric STAB – Președinte & CEO, ENGIE Romania, Corneliu BODEA – Președintele Centrului Român al Energiei (CRE), alţi importanţi lideri ai industriei energetice şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.

În cadrul celor 11 evenimente principale organizate în cadrul FOREN 2018 se vor analiza următoarele subiecte:

 • Finanțarea rezilienței sporite a infrastructurii energetice. Provocări şi soluții (KA 1)
 • Scenarii energetice globale. E-Mobility: Optimizarea soluţiilor pentru energie, transport şi mediu (RTF1)
 • Resurse umane pentru sistemele energetice (WF 1)
 • Marea tranziție a energiei mondiale. Tendințe disruptive, provocări de mediu, cerințe de securitate (Ziua Regională a Energiei)
 • Resursele globale de energie. Managementul resurselor primare de energie. Provocări actuale (RTF 2)
 • Eficiența energetică: O cale spre dezvoltare sustenabilă (WF 2)
 • Trilema Energiei. Dezvoltarea politicilor privind sursele de energie distribuite (Trilema Energiei)
 • Evoluţii în transportul energiei (ţiţei şi gaze naturale). Colaborarea la nivel de regiune (RTF 3)
 • Finanţarea dezvoltării sustenabile a sectorului energetic (WF3)
 • Reglementări europene şi naţionale pentru creşterea ponderii surselor regenerabile de energie în balanţa energetică (KA 2)
 • Performanţele tehnice, economice şi de mediu ale centralelor electrice (RTF 4).

Peste 200 vorbitori de marcă, printre care miniștri, lideri ai industriei energetice, experți și cercetători, reglementatori, personalități eminente din mediul academic şi reprezentanți ai organismeor neguvernamentale din țară și din străinatate vor încerca să ofere răspuns celor mai presante probleme tehnice cu care se confruntă astazi industria regională a energiei, în cadrul celor cinci sesiuni de comunicări tehnice ale FOREN 2018:

– Politici şi obiective naționale menite să răspundă politicii UE de integrare energie-mediu. Alimentare sigură și sustenabilă cu energie; Elemente convenționale și tehnologice privind sursele regenerabile de energie. Mecanisme financiare;

–  Piețele de energie electrică. Piața vs. Planificare. Rolul operatorilor de transport și distribuție în piețele de energie. Stabilitate vs flexibilitate;

– Eficiența energetică, sursele regenerabile de energie, tendințe și problematici noi;

– Petrol și gaze – convenționale și neconvenționale. Energia nucleară;

–  Cărbunele și tehnologiile curate.

Evenimentele principale din cadrul Forumului vor fi moderate de personalități de renume din mediul academic, reprezentanți ai companiilor și organizațiilor profesionale din țară și din strainatate.

Organizatorii FOREN 2018 estimează participarea la eveniment a peste 600 specialiști de notorietate, lideri in domeniul energiei, oficialități guvernamentale și locale, factori de decizie din mari companii si firme ai industriei  energertice, reprezentați ai mediului academic și universitar, dezvoltatori și investitori.

Comitetul National Roman al Consiliului Mondial al Energiei adresează si pe aceasta cale invitația tuturor companiilor / firmelor / organizațiilor / institutelor care activează in domeniul energiei si mediului să participe la acest eveniment de importanță majoră în energetica națională și regională, FOREN 2018.

FOREN 2018 se organizează cu sprijinul Ministerului Energiei din România


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Un comentariu la “FOREN 2018: 4 zile de dezbateri privind noua eră a tranziţiei energetice în Europa Centrală şi de Est, 40 de evenimente, peste 600 participanți”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *