Forumul de Securitate Cibernetică în Energie. Mihaela Rodica Suciu, Director General: Noi, echipa DEER, am identificat nevoia de a crește securitatea cibernetică. Avem nevoie de soluții!

Publicat pe Categorii Business, Esential, Furnizare / Distributie / Transport, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Forumul de Securitate Cibernetică în Energie. Mihaela Rodica Suciu, Director General: Noi, echipa DEER, am identificat nevoia de a crește securitatea cibernetică. Avem nevoie de soluții!

„Beneficiile aduse de digitalizare și automatizare, vin, la pachet, și cu mari provocări: atacurile cibernetice, care devin din ce în ce mai sofisticate și îndreptate în special spre zonele care pot provoca unele dintre cele mai mari perturbații. Atacuri care ne pun în dificultate și care își găsesc destinatarii în zonele cu cele mai mari riscuri, cum este zona de distribuție energie electrică. Iar apărarea împotriva atacurilor cibernetice ”se traduce” prin siguranța, prin asigurarea că energia ajunge, neîntrerupt și în parametri optimi, de la producător la consumator!”,  a declarat Mihaela Rodica Suciu, Director General Distribuție Energie Electrică România, în debutul primei ediții a Forumului de Securitate Cibernetică, care se desfășoară la Cluj.

Suntem la prima ediție a Forumului de Securitate Cibernetică. Noi, echipa DEER, am identificat nevoia de a crește securitatea cibernetică, nevoie apărută în urma unei probleme avute. Avem nevoie de soluții și am decis să organizăm acest forum, la care am invitat actorii din piața cyber security și din sectorul energetic, care – cu siguranță – vor veni cu soluții pe care să le putem aplica, a precizat Directorul General al DEER.

Pentru două zile, Clujul devine ”inima” securității cibernetice din România. La forum participă peste 300 de participanți.

InvesTenergy este Partener Media al Forumului de Securitate Cibernetică în Energie.

Temele care vor fi abordate sunt de maxim interes și actualitate: Tendinţe în plan mondial şi european în materie de reglementare a domeniului cibernetic; Politici şi strategii de securitate cibernetică (la nivel de utilizator, organizaţie şi stat), Securitate cibernetică versus drepturile şi libertăţile utilizatorilor, Ameninţări cibernetice versus cyberintelligence, Particularităţi ale securităţii cibernetice în domeniul energetic, Protecţia infrastructurilor critice din domeniul energetic și E-guvernare, open data şi cultura de securitate cibernetică.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *