Fost Secretar de stat, Darius Meșca a preluat conducerea Electrica Furnizare. Mircea Pătrășcoiu rămâne Director General Adjunct

Publicat pe Categorii Energie, Exclusiv, Flux energetic, Semnal
Prima Pagina Actual Flux energetic Fost Secretar de stat, Darius Meșca a preluat conducerea Electrica Furnizare. Mircea Pătrășcoiu rămâne Director General Adjunct

Darius Dumitru Meșca este noul Director General al Electrica Furnizare, companie din grupul Electrica. Mircea Pătrășcoiu rămâne Director General Adjunct, potrivit informațiilor publicate pe site-ul societății.

Sursă foto: www.electricafurnizare.ro

Absolvent al Universității Petrol-Gaze Ploiești, Doctor Inginer, Meșca a fost, în perioada 2005-2009, Secretar de stat responsabil de coordonarea Sectorului Energetic Național. A preluat conducerea societății FDEE Electrica Distribuție Muntenia Nord SA, pentru un mandat finalizat cu succes după 4 ani, potrivit CV-ului publicat pe site-ul Electrica Furnizare. Din martie 2017 s-a alăturat echipei Electrica Furnizare, iar din februarie 2019 a ocupat poziția de director general adjunct. A coordonat totodată activitatea de operațiuni comerciale a sucursalei SFEE Muntenia Nord.

Începând cu anul 2013 și până în prezent este membru în Consiliul de Administrație al companiei S.C. Conpet S.A., principalul transportator de petrol din România.

Lider pe piața de energie din România și furnizorul cu cel mai mare portofoliu de clienți, Electrica Furnizare a demarat recrutările pentru mai multe poziții de conducere – Director Divizia Financiară, Director Divizia Managementului Portofoliului, Director Divizia Marketing și Director Divizia Vânzări – în luna februarie a anului curent, proces care s-a încheiat cu succes. Căutările pentru un Director General au început încă de anul trecut, dar procesul nu a fost finalizat.

Surse apropiate companiei ne-au precizat că a fost mare concurență pentru postul de director general al celei mai profitabile filiale a grupului Electrica, motiv pentru care se dorește atragerea a cât mai mulți candidați în procesul de recrutare. Compania a selectat AMROP Romania pentru a oferi asistență de specialitate.

Cititi mai multe pe https://www.investenergy.ro/electrica-furnizare-continua-procesul-de-recrutare-si-selectie-vederea-numirii-unui-director-general-termenul-pentru-inscriere-prelungit-pana-pe-19-iulie/

Din echipa de conducere a Electrica Furnizare mai fac parte:

  • Mihai Beiu, Director Divizia Managementul Portofoliului
  • Cristina Pană – Director Divizia Financiară
  • Constantin Marin – Director Direcție Operațiuni Comerciale
  • Marin Petre – Director Direcție Dezvoltare
  • Viorel Dorian Scorția – Director Sucursală SFEE Transilvania Sud
  • Paul Ferdoschi – Director Sucursală SFEE Muntenia Nord
  • Gheorghe Dumitru – Director Sucursală SFEE Transilvania Nord.

Potrivit Raportului ANRE de monitorizare piaţă de energie electrică, pe luna mai 2019, Electrica Furnizare este ocupanta primului loc, cu o cotă de 10.97% pe piața concurențială, în perioada ianuarie – mai 2019. Cota de piață a companiei, în calitate de Furnizor de Ultimă Instanță – FUI în funcție de energía electrică furnizată clienților în regim reglementat, SU, UI și clienților inactivi, este 50, 53% pentru aceeași perioadă. Iar cota de piață a Electrica Furnizare pentru clienții finali este 18,84%, în primele 5 luni ale anului în curs.

Citește și:

Electrica Furnizare, filială a Electrica, are o cotă de 17,08% per total piaţă de furnizare și este lider pe piaţa reglementată cu o cotă de piaţă de 45,61%, în creștere cu aproape 5% faţă de anul 2017, se precizează în Raportul de Sustenabilitate pe 2018 al companiei. Pe piaţa concurenţială, compania deține o cotă de 9,36%, în scădere cu circa 2% comparativ cu anul 2018.

Potrivit Raportului privind rezultatele financiare ale Grupului Electrica în T1, în segmentul de furnizare, veniturile au crescut cu 22,2%, ca rezultat al creșterii cu 6% atât a cantității de energie furnizată pe piața cu amănuntul, cât și a prețurilor medii de vânzare, precum și ca urmare a dezvoltării activității de furnizare de gaze naturale.

În segmentul de furnizare a fost înregistrată și o creștere a cheltuielilor cu achiziția de energie electrică cu 25%, ca efect cumulat al creșterii prețului de achiziție și al cantității de energie electrică achiziționată. Marja de furnizare a fost afectată negativ, în principal deoarece prin tarifele aprobate de către ANRE, prețul recunoscut pentru primele două luni din 2019 pe segmentul reglementat nu acoperă prețul de achiziție a energiei electrice efectiv realizat, au explicat reprezentanții Electrica în raportul menționat. Cu toate acestea, prin OUG nr. 114/2018, s-a stabilit cadrul legal prin care se pot recupera pierderile din achiziția de energie electrică aferente anilor 2018 și 2019, în perioadele următoare, începând cu 1 martie 2019 și până la 28 februarie 2022, se susține în același document.

”Pe aria de furnizare, Electrica a suferit un impact negativ semnificativ pentru că prețul de referință stabilit de ANRE la 1 iulie 2018 pentru lunile ianuarie și februarie 2019 pe segmentul reglementat, nu a anticipat creșterea substanțială a prețului de piață a energiei electrice. Noul cadru legislativ prevede ca pierderile din achiziția de energie electrică înregistrate de către furnizorii de ultimă instanță în T4 2018 și 2019 se pot recupera începand cu 1 martie 2019 și până la 28 februarie 2022.Electrica va continua programele de optimizare a activităților și reducere a costurilor, precum și adaptarea strategiei la condițiile pieței și cadrului de reglementare, astfel încât rezultatele la final de an să fie în linie cu așteptările investitorilor”, a declarat Corina Popescu, CEO Electrica.

Electrica Furnizare  este furnizor de ultimă instanţă în regiunile Muntenia Nord, Transilvania Nord și Transilvania Sud.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *