FPPG salută modificările ce se aduc legii offshore și petrolului: Investitorii nu cer nici lucruri multe, nici complexe

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic FPPG salută modificările ce se aduc legii offshore și petrolului: Investitorii nu cer nici lucruri multe, nici complexe

“Investitorii nu cer nici lucruri multe, nici complexe. Investitorii cer stabilitate fiscală, predictibilitate legislativă, liberalizarea pieței și asigurarea unui cadru competitiv și dezvoltarea infrastructurii naționale de gaze naturale”, susține Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG), care apreciază că noile revizuiri propuse de Ministerul Energiei pentru legea Offshore și legea Petrolului, în forma publicată în data de 20 septembrie, contribuie la clarificarea și îmbunătățirea cadrului fiscal.

Potrivit noului proiect de lege, impozitul suplimentar se aplică de la un nivel de preț de 100 de lei/MWh, companiile petroliere primesc permisiunea de a vinde gazele și prin contracte directe, cresc deductibilitățile, iar taxele nu se vor mai aplica la prețul de referință de la hubul din Viena.

Prin setul de amendamente nou introdus, autoritățile recunosc deopotrivă necesitatea asigurării stabilității și competitivității regimului fiscal aplicabil sectorului offshore, se precizează într-un comunicat al FPPG. “Rezervele naturale de gaze descoperite la Marea Neagră reprezintă nu doar o mare oportunitate de dezvoltare a României, ci și o reală necesitate pentru economia națională dar și pentru securitatea energetică a țării. Investițiile în offshore la Marea Neagră contribuie semnificativ la siguranța aprovizionării cu gaze pentru consumatorii industriali și casnici din România, dar înseamnă în același timp o sursă de venituri bugetare de netăgăduit, precum și o modalitate de generare de locuri de muncă în economia țării”, se adaugă în comunicat.

FPPG salută faptul că autoritățile doresc modificarea legislației în favoarea dezvoltării proiectelor de investiții în petrol și gaze. Totodată, FPPG își afirmă în continuare deplina disponibilitate pentru dialogul cu autoritățile în vederea construirii unui cadru de reglementare cât mai efficient pentru dezvoltarea economică a României și cât mai favorabil derulării de investiții semnificative în sectorul energetic românesc, susține Daniel Apostol, Director de Relații Externe FPPG.

Federația reamintește de asemenea faptul că, dat fiind nivelul ridicat de risc în regiunea Mării Negre, România trebuie să acționeze pentru sporirea atractivității și a competitivității sale ca destinație a capitalului, a tehnologiei și a know-how-ului în sectorul offshore, ținând în permanență seamă de cele mai bune practici în domeniu la nivel mondial, precum și de tendințele internaționale și regionale.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.