Francezii vor economisi energie cu Linky şi Gazpar – computere inteligente

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Francezii vor economisi energie cu Linky şi Gazpar – computere inteligente

Comportament responsabil ecologic: o nouă lege a tranziţiei energetice, în dezbaterea deputaților francezi

Dispar sacii de plastic din comerț, francezii vor circula cu vehicule “verzi”

În Franța, anul 2015 este pus sub semnul mobilizǎrii în favoarea salvǎrii planetei, Parisul urmând să găzduiască în decembrie o conferință pe tema schimbǎrilor climaterice. Între timp, Franţa continuǎ sǎ dea un bun exemplu de comportament responsabil în materie de ecologie, şi este cazul cu noua lege a tranziţiei energetice, scrie RFI România.
.
Un set de măsuri ce vizează un comportament responsabil al cetǎţenilor francezi, zi de zi, se află în dezbaterea deputaților. RFI exemplică: s-a terminat în Franța cu risipa alimentarǎ, cu practica supermarketurilor de a arunca la gunoi produsele nevîndute şi de a turna clor peste ele.

De la 1 iulie 2016, marile magazine, cele care ocupǎ peste 400 de metri pǎtraţi, au obligaţia de a semna convenţii cu diverse asociaţii caritative pentru a le preda alimentele a cǎror datǎ de valabilitate se apropie de expirare sau a expirat.

Din ianuarie 2016, vor dispărea sacii de plastic din comerț, aceștia fiind un simbol al poluǎrii, al inconştienţei colective. Potrivit RFI, anual în Franţa sunt distribuiţi 17 miliarde de saci din plastic, iar o parte importantǎ dintre ei ajung în naturǎ, pe marginea drumurilor, în pǎduri, pe malurile râurilor, sau pe fundul mǎrii. Magazinele vor vinde numai saci biodegradabili.

Francezii vor fi atenți în ce privește economisirea energiei şi a carburanţilor. Deplasǎrile vor deveni „ecologice”, transporturile publice se vor echipa cu vehicule „verzi”, hibride sau electrice, care consumǎ puţin.

RFI mai scrie că francezii vor face cunoştinţǎ cu Linky şi Gazpar, douǎ computere inteligente care îi vor ajuta sǎ mǎsoare mai bine consumul de energie. In jur de 35 de milioane de locuinţe ar urma sǎ fie echipate pînǎ în 2021 cu computere destinate sǎ adapteze consumul de energie pentru nevoile fiecǎrei familii.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.