Gafița, Romelectro: “Ablitatea factorului politic de înţelegere a domeniului energetic este limitată”

Publicat pe Categorii Flux energetic, Opinii / Analize
Prima Pagina Actual Flux energetic Gafița, Romelectro: “Ablitatea factorului politic de înţelegere a domeniului energetic este limitată”

Situația contractorilor care activează în domeniul energetic s-a deteriorat și mai mult în ultimii ani. Invitat la conferinţa “Energia în priză” organizată de Ziarul Bursa, Viorel Gafiţa, preşedintele Romelectro a semnalat: ” Dacă facem o analiză a sănătăţii economico-financiară a contractorilor care activează în domeniul energetic, vom avea cu toţii o imagine uşor dezastruoasă. La o conferinţă de acum doi – trei ani, organizată de Ziarul Bursa, spuneam că noi lucrăm cu 3 – 5 contractori aflaţi în insolvenţă sau în incapacitate de plată. Acum situaţia este şi mai complicată”.

Cu toate acestea, contractorii au optimismul necesar în a-şi planifica alocarea de resurse, pregătirea de specialişti, pentru că există programe de investiţii din ce în ce mai clare şi mai evidente, susține Gafița. Compania Romelectro are, în prezent, comenzi în valoare de circa 300 milioane de euro.

În opinia sa, “ablitatea factorului politic de înţelegere a domeniului energetic este limitată”. “Practic toată lumea, de la nivelele executive, a împins decizia în sus şi toată lumea se uită la factorul politic. Cu tot respectul, vreau să vă spun că ablitatea factorului politic de înţelegere a fenomenului este evident mai redusă decât cei care se ocupă zi de zi de acest domeniu”, a afirmat Viorel Gafița, citat de Bursa.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *