Gazprom a suspendat lucrările pentru extinderea Coridorului Sudic

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Gazprom a suspendat lucrările pentru extinderea Coridorului Sudic

Gazprom a cerut producătorilor de ţevi să suspende livrările pentru extinderea ‘Coridorului sudic’, un sistem de conducte care va asigura transportul de gaze pentru gazoductul Turkish Stream, a declarat, luni, pentru Reuters, o sursă din industria producătoare de ţevi, potrivit Agerpres.

Suspendarea este un nou obstacol în planurile Moscovei de a construi un gazoduct spre Turcia, via Marea Neagră, şi de acolo spre sudul Europei, ocolind Ucraina.’Am primit o înştiinţare de la Gazprom prin care ni se cere să suspendăm livrările’, a declarat sursa.

Anterior, cotidianul rus RBC a informat şi el că grupul rus Gazprom a decis să suspende lucrările la ‘Coridorul sudic’, evaluând pierderile înregistrate de firmele contractoare la 120 de miliarde de ruble (2,1 miliarde de dolari)

‘Coridorul sudic’ este o reţea de gazoducte care va furniza gaze naturale pentru regiunile din centrul şi sudul Rusiei. Lungimea reţelei este de 2.500 de kilometri, iar capacitatea va depăşi 60 de miliarde metri cubi de gaze pe an. Companiile ruse Severstal, Chelpipe, OMK şi TMK sunt principalii furnizori de ţevi pentru ‘Coridorul sudic’.

Foto:www.paginaderusia.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *