George Niculescu, Președinte ANRE, despre apetitul investitorilor de a redeveni jucători pe această piaţă: Un parc fotovoltaic cu o putere instalată mai mare decât cea a unui reactor de la Cernavodă se va construi în România

Publicat pe Categorii Business, Esential, Regenerabile, Semnal, Solar
Prima Pagina Actual Esential George Niculescu, Președinte ANRE, despre apetitul investitorilor de a redeveni jucători pe această piaţă: Un parc fotovoltaic cu o putere instalată mai mare decât cea a unui reactor de la Cernavodă se va construi în România

Un parc fotovoltaic cu o putere instalată mai mare decât cea a unui reactor de la Cernavodă se va construi în România, a declarat George Niculescu, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), la Romanian Solar Summit 2023, organizat de Govnet.

„Am văzut, la ANRE, o cerere pentru autorizaţie de înfiinţare – cred că este cea mai mare de până acum, un parc fotovoltaic de aproximativ 1.050 de MW. Aceste este doar un exemplu pe care vi-l dau pentru a sublinia apetitul investitorilor de a redeveni jucători pe această piaţă. Este o investiţie foarte mare, înseamnă o putere instalată mai mare decât un reactor de la Cernavodă”, a precizat Niculescu.

În opinia lui, în România lipseşte o fabrică de construire de panouri fotovoltaice. România are avantajul de a fi plasată într-o zonă strategică în aşa fel încât, dacă vom avea astfel de investiţii, nu doar vom deservi piaţa internă şi cererea internă de echipamente pentru astfel de investiţii, ci şi piaţa regională, a spus şeful ANRE.

Romanian Solar Summit 2023 este cea mai mare conferinta dedicată exclusiv industriei fotovoltaice din România. Sub Sloganul „Meet the PV Market!”, summit-ul a adus la aceeași masă de discutii cei mai importanți jucători activi pe piata de solar, dar și companii și experți din domenii conexe, precum și reprezentanti ai autorităților competente în domeniu.

InvesTenergy a fost Partener Media al evenimentului.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *