George Stassis, CEO PPC: O treime din investițiile grupului se vor face în România, 2,5 miliarde de euro vor fi alocate în regenerabile și rețele

Publicat pe Categorii Business, Esential, Furnizare / Distributie / Transport
Prima Pagina Actual Esential George Stassis, CEO PPC: O treime din investițiile grupului se vor face în România, 2,5 miliarde de euro vor fi alocate în regenerabile și rețele

PPC are în planul de afaceri peste 9 miliarde investiții, din care aproximativ o treime, 2 miliarde și jumătate sunt alocate creșterii în România. Este un număr semnificativ, a declarat George Stassis, CEO PPC Group, în deschiderea ZF Power Summit.

Investițiile PPC în România vor fi, potrivit lui Stassis, în special, în surse regenerabile și în distribuție, pe lângă construirea în următorii 3 ani a aproximativ 1 GW și jumătate. “Suntem încrezători că avem mijloacele, echipa și proiectele pentru a face acest lucru. Și credem că o putem face chiar înainte de 2030. Astfel, marea majoritate vor fi investiți în surse regenerabile, dar, de asemenea, vom continua să investim semnificativ în rețea și acesta este un element foarte mare și important al tranziției energetice”, a spus George Stassis.

Întrebat cum se va proceda, dacă se vor cumpăra mai multe proiecte sau PPC va construi proiecte proprii, Stassis a precizat: “Le vom face pe amândouă, vom fi activi în M&A și ne vom dezvolta activ propriile noastre proiecte. Vom fi activi în cumpărarea de licențe și în realizarea mai multor proiecte. Cererea a crescut, la nivel de PPC, dar și în România, este cu mult mai mare față de ceea ce producem intern. Așa că aș putea spune că suntem însetați după o nouă generație și vom încerca să facem cât mai mult posibil”.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *