Grigorescu cere șefilor de la CEO și CEH să verifice șpăgile pentru listele de disponibilizați

Publicat pe Categorii Flux energetic, Minerit, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Grigorescu cere șefilor de la CEO și CEH să verifice șpăgile pentru listele de disponibilizați

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, le-a cerut șefilor de la Complexul Energetic Oltenia și Complexul Energetic Hunedoara să facă verificări pentru a se lămuri dacă s-au dat șpăgi pentru listele de disponibilizări. Grigorescu a făcut acest apel pe contul personal de Facebook.

Grigorescu

„Știu că obiceiurile vechi se uită greu, dar aș vrea să îi avertizez pe cei care încearcă să tragă foloase de pe urma restructurărilor din sectorul minier că nu tolerăm nicio încălcare a legii. Sper că informațiile apărute în presa locală din Gorj, care susține că s-a ajuns să se dea șpagă pentru listele de disponibilizați de la Complexul Energetic Oltenia, să se dovedească doar un zvon fără temei real. Atrag atenția conducerii CEO și îi cer imperativ să facă toate verificările necesare în această situație și să se asigure că planul de disponibilizări să se aplice în cel mai transparent mod cu putință. Cer o clarificare urgentă a situației pentru că atât cei care vor să părăsească voluntar compania, cât și cei care întrunesc condițiile de disponibilizare trebuie protejați atât de companie, prin salarii compensatorii, cât și de stat, prin veniturile de completare. Nu trebuie să dea nimeni nicio șpagă pentru a beneficia de drepturile sale”, a scris ministrul Victor Grigorescu.

El a mai subliniat că planul de restructurare și redresare economică al Complexului Energetic Oltenia trebuie să fie aplicat și respectat de managementul companiei.”Nu vorbim doar de o ajustare de costuri, ci o ajustare de costuri și o repunere pe baze corecte ale societății pentru a ne asigura că avem eficiență economică. Guvernul a alocat deja fondurile necesare pentru ca angajații să beneficieze de măsuri de protecție socială. Același mesaj aș dori să-l transmit și conducerii Complexului Energetic Hunedoara”, a precizat Grigorescu.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *