Grigorescu către mineri: Singura cale de a salva CEH este munca şi seriozitatea

Publicat pe Categorii Flux energetic, Minerit, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Grigorescu către mineri: Singura cale de a salva CEH este munca şi seriozitatea

Ministrul Energiei a a transmis un mesaj celor de mineri de la mina Vulcan care s-au blocat în subteran Nu există momentan o soluţie politică de a rezolva situaţia critică de la Complexul Energetic Hunedoara, iar singura cale de salvare a companiei este munca şi seriozitatea, a afirmat  Victor Grigorescu.

.mineri-cutremur_2731971743

„Ne confruntăm, în acest moment, cu o situaţie dificilă în Valea Jiului generată de protestele apărute în ultimele 24 de ore. Le înţeleg supărarea şi revolta. Aşa nu se mai poate! Înţeleg că din toate promisiunile politice din ultimii 15 ani aproape niciuna nu a fost onorată. Ştiu că niciuna din promisiunile politice care li se fac astăzi nu reprezintă o soluţie. Am discutat cu prefectul şi autorităţile abilitate pentru ca cei care protestează să nu îşi pună viaţa în pericol şi să li se ofere toată asistenţa de care au nevoie. Nu putem exclude situaţii neprevăzute deoarece blocarea în subteran prezintă riscuri deosebite, chiar şi pentru minerii experimentaţi”, a mai spus ministrul, angajându-se să plătească drepturile salariale şi să menţină nivelul producţiei şi să crească veniturile companiei.

„Responsabilitatea situaţiei de la CEH se întinde în timp şi numai împreună putem oferi Văii Jiului o şansă – minister, angajaţii care doresc să muncească onest, administratorul judiciar şi autorităţile locale. Nu există astăzi o soluţie politică pentru situaţia critică de la CEH. Singura soluţie care poate salva Complexul de la dispariţie este munca şi seriozitatea. Oricine vă spune că se poate altfel, vă minte. Orice alt drum este un drum spre falimentul Complexului, care trage după el întreaga Valea Jiului. Nu am niciun interes politic, nu îmi doresc să fac parte din niciun joc ascuns. Cei care vorbesc despre închiderea mineritului în România o fac cu rea voinţă. Cărbunele românesc îşi are deja locul său în securitatea noastră energetică”, a concluzionat Grigorescu, într-o declarație de presă.

Circa 300 de mineri de la exploatarea de cărbune Vulcan, din Valea Jiului, s-au autoblocat marţi în subteran, iar personalul TESA protestează în curtea minei, nemulţumiţi de situaţia actuală a Complexului Energetic Hunedoara şi solicitând să afle care va fi viitorul acestei companii, a declarat, pentru Agerpres, preşedintele sindicatului de la Mina Vulcan, Ioan Ciubotaru.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *