Grigorescu vrea studenți merituoși de la Energetică la Ministerul Energiei

Publicat pe Categorii CSR, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Grigorescu vrea studenți merituoși de la Energetică la Ministerul Energiei

Studenților de la Facultatea de Energetică li se vor deschide ușile administrației publice din domeniul energiei. Ministrul Energiei și-a exprimat dorința de a deschide în această primăvară o secțiune specială a unui «târg de joburi în energie» în cadrul acțiunilor Polifest din «Săptămâna Altfel» găzduite de Universitatea Politehnică din București. “Sper ca în scurt timp să ne bucurăm de prezența unor studenți merituoși la Ministerul Energiei și de implicarea lor în procesul de elaborare al Strategiei Energetice Naționale. Sper și că vor avea ocazia să vadă în mod direct ce presupune activitatea într-un minister și că acest lucru îi va motiva, pe unii dintre ei, să își continue cariera fie în administrație, fie în companiile din subordinea Ministerului. Totodată, îmi doresc să deschidem în această primăvară o secțiune specială a unui «târg de joburi în energie» în cadrul acțiunilor Polifest din «Săptămâna Altfel» găzduite de Universitatea Politehnică din București”, a declarat ministrul Energiei, Victor Grigorescu, după întâlnirea cu membrii corpului profesoral al Facultății de Energetică, din cadrul Universității Politehnice București.

.12657419_1513486122288762_3966371696848502918_o-716x393

Foto: sursa Ministerul Energiei

Principalele subiecte abordate în cadrul întâlnirii au privit susținerea științifică acordată de specialiștii acestui prestigios for academic elaborării noii Strategii Energetice a României. La a întâlnire a participat și Radu Dudău, consilier al ministrului Energiei și coordonatorul proiectului Strategiei Energetice. Din partea Facultății de Energetică, la discuții au participat: prof. Adrian Badea, Directorul Școlii doctorale, prof. George Darie, prorector UPB, prof. Mihnea Costoiu, rector UPB, prof. Constantin Bulac, decan, prof. Ion Triștiu, șef departament sisteme electroenergetice, prof. Lăcrămioara Diana Robescu, prodecan, hidraulică și protecția mediului, conf. Cristian-Florian Dincă, prodecan pe probleme de cercetare științifică, șef lucrări Constantin Ionescu, prodecan pe probleme de activitate didactică.

“Intenționez ca în acest mandat la conducerea Ministerului Energiei să ne reîntoarcem către mediul academic și să folosim instrumentele și resursele învățământului de specialitate. Am facut un prim pas important în cadrul unei întâlniri fructuoase cu domnul prof. dr. ing Adrian Badea, directorul Școlii doctorale de la Facultatea de Energetică și cu rectorul Universității Politehnicii din București, domnul Mihnea Costoiu, precum și alți distinși membri ai corpului profesoral universitar. Am apreciat deschiderea cu care m-au primit și sper că o parte din lucrările dedicate Strategiei Energetice Naționale să se desfășoare în incinta Universității Politehnice din București”, a afirmat ministrul Energiei, Victor Grigorescu.

 

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *