Grup de lucru la BNR pentru stimularea finanțării verzi. Un proiect cu 16 recomandări va fi public în luna viitoare

Publicat pe Categorii Flux energetic, Regenerabile
Prima Pagina Actual Flux energetic Grup de lucru la BNR pentru stimularea finanțării verzi. Un proiect cu 16 recomandări va fi public în luna viitoare

În cadrul BNR s-a înființat un grup de lucru pentru stimularea finanțării verzi, grup cu o prezență largă și diversă, care are peste 90 de membri, atât din partea statului –  BNR, ministere, reglementatori, cât și a mediului privat.

 “Colaborarea în cadrul grupului va fi un succes. În următoarele 2-3 săptămâni vom  publica un proiect cu 16 recomandări, cu termene precise de îndeplinit, majoritatea în următoarele 12 luni. Dacă aceste recomandări vor fi aprobate de Comitetului Național de Supraveghere Macroprudențială, BNR și ASF vor trebui să se țină cont de ele”, a declarat Florian Neagu, director adjunct la Direcția Stabilitate Financiară din BNR, la un eveniment organizat de Asociația Română pentru Energie Eoliană.

Recomandările atacă trei probleme, spune Neagu, și anume: “ să stimuleze în mod sustenabil finanțarea verde, să sprijine o schimbare structurală a economiei românești pe baza agendei climatice și o mai mare transparență, o mai bună raportare și o mai bună conștientizare în societate legată de oportunitățile agendei climatice, dar și de riscurile unei acțiuni întârziate sau dezordonate.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *