Grupul CEZ în România și Neversea, o nouă experiență în premieră: Primul DJ performance din lume desfășurat în largul Mării Negre pe un catamaran și trei veliere, alimentat cu energie 100% regenerabilă

Publicat pe Categorii CSR, Esential, Regenerabile
Prima Pagina Actual Esential Grupul CEZ în România și Neversea, o nouă experiență în premieră: Primul DJ performance din lume desfășurat în largul Mării Negre pe un catamaran și trei veliere, alimentat cu energie 100% regenerabilă

Primul DJ performance din lume desfășurat în largul Mării Negre pe un catamaran și trei veliere a fost alimentat cu energie 100% regenerabilă. Grupul CEZ în România, cel mai mare producator privat de energie verde din România, împreună cu Neversea au încheiat sezonul estival cu această nouă premieră mondială.

Pe tot parcursul actului artistic, nici pentru mișcare, nici pentru alimentare nu s-au folosit deloc combustibili fosili, ci doar energia verde produsă de vânt și apă. Inițiativa este o confirmare a parteneriatului „verde” dintre Grupul CEZ și Neversea, precum și o continuare a premierei mondiale din 2019, când parcul eolian CEZ a găzduit primul DJ din lume care a mixat pe o turbină eoliană, potrivit unui comunicat al companiei.

Această nouă premieră a marcat și premierea câștigătorilor din cadrul campaniei „The Green Challenge”, lansată luna trecută de Grupul CEZ în România și Neversea, cu scopul de a încuraja consumul responsabil de energie și de resurse naturale neregenerabile. Câștigătorii concursului au fost premiați cu invitații duble la festivalul Neversea 2021, dar și cu o experiență unică în cadrul unei petreceri exclusiviste alături de prieteni, organizată la începutul acestei luni pe un catamaran și trei veliere în largul Mării Negre.

Participanții s-au bucurat de muzica DJ-ului MarkAzzeko, care, timp de șase ore, și-a alimentat echipamentele muzicale cu energie verde provenită de la hidro-generatorul ambarcațiunii personalizate. De asemenea, catamaranul și cele trei veliere au fost propulsate exclusiv cu puterea vantului, iar energia electrică consumată pe parcursul acțiunii a fost 100% regenerabilă, produsă cu ajutorul unui hidrogenerator aflat la bordul ambarcațiunilor.

Experiența oferită de către Grupul CEZ în România și de Neversea câștigătorilor concursului The Green Challenge a fost completată de un show de kite-uri și cursuri de Stand-up Paddle, activități 100% verzi. Momentul a fost filmat: https://www.youtube.com/watch?v=TBGbMg64ZxE&fbclid=IwAR3vAP4208ZGlbs2A-eGyFAVjAfT0gzpQIrZBELY4Qmd_RpVCyVQDaLjqRo&ab_channel=GrupulCEZinRomania

Campania ,,The Green Challenge”, pentru o ediție Neversea și mai verde, în 2021

Peste 350 de persoane au răspuns provocării de a răspunde cât mai creativ la întrebarea ,,Visează că ai puteri supranaturale! Ce ai face pentru ca viitorul să fie mai verde și sustenabil?”.

După selecția răspunsurilor, participanții au adoptat o turbină din Parcul Eolian CEZ, cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, care deține 240 de turbine eoliene și este întins pe o suprafață de 600 de hectare, la 17 kilometri de Marea Neagră.

Primii trei posesori ai celor mai harnice turbine eoliene, cele care au avut cea mai mare producție de energie verde pe parcursul competiției, au câștigat câte o invitație dublă la Neversea 2021 și o invitație dublă la petrecerea organizată pe veliere, la Malul Mării Negre, pe 6 septembrie, oferită de Grupul CEZ în România și Neversea, cu toate cheltuielile asigurate și distracția pe măsură.

În 2019, parcul eolian CEZ, partener al festivalului Neversea, a găzduit o experiență muzicală istorică la nivel mondial: primul DJ care a mixat pe o turbină eoliană. Alex Parker, care a fost prezent și pe scena principală a festivalului Neversea în 2018, a pus muzică, timp de 5 ore, de la o înălțime de peste 100 de metri distanță de pământ, în cel mai mare parc eolian de pe uscat din Europa. 

Tot în 2019, zona CEZ din incinta festivalului Neversea a fost alimentată exclusiv cu energia regenerabilă produsă în parcul eolian din județul Constanța. Organizatorii Neversea își propun ca întreg festivalul să fie alimentat în viitor cu energie verde.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.