Grupul Electrica: Strategia pentru 2019-2023 a fost revizuită. Se va pune accent pe transformarea digitală a afacerii, pe extindere – producție și stocare energie electrică și pe trading

Publicat pe Categorii Business, Furnizare / Distributie / Transport, Semnal
Prima Pagina Business Furnizare / Distributie / Transport Grupul Electrica: Strategia pentru 2019-2023 a fost revizuită. Se va pune accent pe transformarea digitală a afacerii, pe extindere – producție și stocare energie electrică și pe trading

Strategia Grupului Electrica pentru 2019-2023 a fost revizuită. Se va pune accent pe agilizarea și transformarea digitală a afacerii, precum și pe extinderea afacerii în domenii complementare, precum producție energie electrică, stocare energie electrică și extindere internațională – trading.

Electrica a informat că, în cadrul sedinței din data de 15 aprilie 2022, Consiliul de Administrație al companiei a aprobat versiunea revizuită a Strategiei Grupului Electrica pentru 2019-2023.

Actualizarea Strategiei Grupului Electrica potențează beneficiile obținute prin procesele de transformare derulate în companiile de distribuție și de furnizare și adresează oportunitățile în vederea pregătirii Grupului pentru o creștere sustenabilă. Versiunea revizuită a Strategiei pune accent pe agilizarea și transformarea digitală a afacerii, precum și pe extinderea afacerii în domenii complementare, se precizează în informarea Electrica.

Grupul Electrica are stabilite următoarele obiectivele strategice corporative, denumite ținte SMART:

  • Creștere valoare de piață, respectiv un randament global al acțiunii (pret &randament dividend) cu 10% mai bun în 2022-2026 decât cel livrat în perioada 2014-2021 (cca. 7%)
  • Extindere afacere în alte segmente complementare
  • Maximizare a performanței în infrastructura administrată
  • Lider integrat de servicii și soluții energetice
  • Agilizare și transformare digitală a afacerii.

Urmare a extinderii în alte segmente complementare, segmentul Productie va avea o contribuție de min. 6-10 m EUR în EBITDA consolidat până în 2025.

Grupul Electrica își propune să fie lider integrat de servicii și soluții energetice, segmentul de Furnizare urmând să aibă o contribuție de 30 m EUR în EBITDA consolidat până în 2025 și segmentul Servicii energetice de 1 m EUR.

Mai multe informații sunt disponibile pe website–ul companiei, secțiunea Investitori – Elemente de strategie, accesand link-ul urmator: https://www.electrica.ro/investitori/elemente-de-strategie/

De asemenea, Consiliul de Administrație al Electrica a aprobat valoarea consolidată a Planului de Investiții (CAPEX) al Grupului pentru anul 2022, în sumă totală de 750,5 mil.RON.

Potrivit informării Electrica transmisă BVB, din această valoare:

– 689,0 mil. RON reprezintă planul financiar anual 2022 al filialei de distribuție Distribuție Energie Electrică Romînia S.A. în ceea ce privește investițiile (partea financiară a planului individual de investitii);

– 47,2 mil. RON reprezintă planul financiar anual 2022 al Electrica Furnizare S.A. în ceea ce priveste investițiile;

– 3,6 mil. RON reprezintă planul financiar anual 2022 al Electrica Serv S.A.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.