Grupul Electrica vrea să aibă în portofoliu capacități de producție de energie electrică din surse regenerabile de 400 MW, în paralel cu capacități de stocare de energie de până la 100 MW. Se continuă achizițiile

Publicat pe Categorii Business, Furnizare / Distributie / Transport
Prima Pagina Business Furnizare / Distributie / Transport Grupul Electrica vrea să aibă în portofoliu capacități de producție de energie electrică din surse regenerabile de 400 MW, în paralel cu capacități de stocare de energie de până la 100 MW. Se continuă achizițiile

Grupul Electrica și-a propus dezvoltarea unui portofoliu de capacități de producție de energie electrică din surse regenerabile (eolian și fotovoltaic)  de 400 MW, în paralel cu capacități de stocare de energie electrică, cu o capacitate instalată de până la 100 MW, potrivit raportului semestrial.

Grupul are în dezvoltare mai multe proiecte. La finele primului semestru, s-a finalizat dezvoltarea pentru două proiecte, respectiv:

➢ Proiectul Vuturul (SPV: Green Energy Consultancy & Investments S.R.L.) – parc fotovoltaic de 12 MWp;

➢ Proiectul Satu Mare 2 (SPV: Sunwind Energy SRL) – parc fotovoltaic de 27 MWp;

Conform raportului semestrial, alte trei proiecte sunt în curs de dezvoltare pentru a ajunge la stadiul de ready-to-build:

➢ Proiectul Satu Mare 3 (SPV: New Trend Energy SRL) –parc fotovoltaic de 59* MWp;

➢ Proiectul Crucea Est (SPV: Crucea Power Park SRL) –parc eolian de 121* MWp prevazut cu o capacitate de stocare on-site de 60 MWh;

➢ Proiectul Bihor 1 (SPV: Foton Power Energy SRL) –parc fotovoltaic de 77* MWp.

Un total puteri instalate pentru proiectele dezvoltate și în curs de dezvoltare de 296 MW, se precizează în documentul Electrica, consultat de InvesTenergy.

“Din perspectiva noastră, astfel de demersuri nu au doar o importanță deosebită din punct de vedere al strategiei de business, ci au devenit și o necesitate la nivel de industrie. În acest sens, Grupul Electrica va urmări în continuare extinderea portofoliului în domeniul producției de energie electrică din surse regenerabile”, este declarația lui Alexandru Chiriță, Director General Electrica.

Grupul Electrica are în plan achiziții de proiecte noi privind producția de energie electrică din surse regenerabile și/sau încheierea de parteneriate prin achiziția de participații majoritare în proiecte RES (deja dezvoltate de potențiali parteneri.

De asemenea, se va demara planificarea activităților de dezvoltare de proiecte pentru producție din surse regenerabile, productie pe gaze naturale, stocarea de energie în baterii, proiecte de producere și stocare de hidrogen.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *