Grupul Enel: Profitul a crescut cu 16% în T1

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Grupul Enel: Profitul a crescut cu 16% în T1
  • Francesco Starace: Am adăugat capacități suplimentare de surse regenerabile de energie și am realizat integrarea completă a Enel Green Power în grup

Compania italiană Enel SpA a anunțat un profit în creștere cu 15,9% în primul trimestru din acest an, respectiv la 9,9 milioane de euro. Am înregistrat acest profit pe fondul majorării competitivităţii, în pofida mediului economic dificil, a anunţat directorul general Francesco Starace.

Francesco Starace
Francesco Starace

„Rezultatele din primul trimestru din 2016 reflectă un progres foarte bun al planului nostru strategic. Flexibilitatea noastră și creșterea eficienței operaționale ne-au permis să ne îmbunătățim în continuare competitivitatea, în ciuda unui mediu macroeconomic dificil. Am adăugat capacități suplimentare de surse regenerabile de energie în acest trimestru și am realizat integrarea completă a Enel Green Power în grup. Vom continua progresul în procesul de simplificare în America Latină, pe care ne așteptăm să îl finalizăm în cea de-a doua jumătate a anului. După divizarea operațiunilor din Chile de cele din restul Americii Latine, noile companii au început tranzacționarea pe bursele din Santiago și New York în luna aprilie”, a afirmat Starace.

Profitul înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA) a scăzut cu 0,1%, la 4,01 miliarde de euro (5,56 miliarde de dolari), în primele trei luni din 2016. Reprezentanții companiei au în plan majorarea profitului înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare cu 4% pe an, până în 2019.

Pe fondul declinului preţului energiei, veniturile Enel au scăzut cu 10,5% comparative cu perioada similară a anului 2015, la circa 17,9 miliarde de euro. Scăderea veniturilor a reflectat în principal: o scădere a veniturilor din vânzările de energie electrică pe piețele mature, în ciuda creșterii volumelor; o scădere a activităților de comercializare a energiei electrice; efectele cursului de schimb, care au avut un impact semnificativ, în special în țările din America Latină. Potrivit unui comunicat Enel, veniturile în primul trimestru al anului 2016 includ un câștig extraordinar din vânzarea Hydro Dolomiti Enel pentru 146 de milioane de euro.

Oficialii Enel au evidențiat finalizarea, în primul trimestru din acest an, a integrării diviziei de energie regenerabilă, Enel Green Power, anunțând că se lucrează la restructurarea subsidiarei din Chile.

De menționt și că Enel şi-a redus datoria netă cu 2,4% în primele trei luni din 2016, la 36,6 miliarde de euro, datorită impactului pozitiv al aprecierii dolarului şi a îmbunătăţirii fluxului de numerar.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.