Guvernul a aprobat plăți compensatorii și venituri în completare pentru disponibilizații de la CEO, CEH, SNIM Valea Jiului și CNU

Publicat pe Categorii Flux energetic, Minerit
Prima Pagina Actual Flux energetic Guvernul a aprobat plăți compensatorii și venituri în completare pentru disponibilizații de la CEO, CEH, SNIM Valea Jiului și CNU

Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență privind modificarea si completarea OUG nr. 69/2019 pentru aplicarea unor măsuri de protecție socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare din cadrul operatorilor economici pentru care s-a aprobat acordarea ajutoarelor de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive în perioada 2019-2024.

”Pentru cei de la CEO, CEH, Societatea Națională de Închideri de Mine Valea Jiului S.A. și Compania Națională a Uraniului S.A. ce vor fi disponibilizați am luat măsuri de protecție socială, dublate de măsuri de sprijinire în vederea recalificării sau reconversiei profesionale. Astfel, toți cei disponibilizați vor beneficia de plăți compensatorii și venituri în completare stabilite diferenţiat până la 24 luni, respectiv 48 de luni. Așa cum am promis nu lăsăm pe nimeni în urmă, dar totodată luăm măsuri pentru viitorul copiilor noștri, pentru a folosi energie curată, fără să afectăm mediul înconjurător”, a declarat ministrul Energiei.

Este vorba despre 8.354 de angajați de la CE Oltenia, CE Hunedoara,  Compania Națională a Uraniului (CNU), Societatea Națională de Închideri de Mine Valea Jiului (SNIM), care vor fi disponibilizați și care vor  beneficia de plăți compensatorii pentru o perioadă de până la patru ani, în sumă de 915,68 milioane lei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *