Guvernul vine în sprijinul CE Oltenia. Un memorandum ar urma să fie adoptat săptămâna viitoare. Compania va avea propriul mix energetic

Publicat pe Categorii Business, Minerit
Prima Pagina Business Guvernul vine în sprijinul CE Oltenia. Un memorandum ar urma să fie adoptat săptămâna viitoare. Compania va avea propriul mix energetic
  • Sorin Boza, Președinte Directorat: ”Domnul ministru (Ministrul Virgil Popescu – n.r.) mi-a atras atenția să demarăm urgent studiile pentru fotovoltaice…”

Guvernul va adopta, în ședința de săptămâna viitoare, un Memorandum pentru sprijinirea Complexului Energetic Oltenia (CEO), cel mai mare producător de energie electrică pe bază de cărbune, susțin surse guvernamentale, citate de Mediafax.

Sorin Boza, Președintele Directoratului, confirmă sprijinul pentru CE Oltenia, în baza memorandumului, care conține un plan de acțiuni ce prevăd crearea unui mix energetic și punerea în aplicare a unui program de decarbonare. “Urgență zero: vom demara lucrările care sunt prinse în Memorandum, în programul de decarbonare al CE Oltenia. Am demarat deja un  studiu pentru grupul de la Craiova și urmează să facem studii pentru celelalte grupuri”, a declarat Boza, la un post de televiziune local.

Pe lângă energia pe bază de cărbune, sunt planificate la CE Oltenia investiții în panouri fotovoltaice – trei parcuri a câte 100 MW, grupuri pe gaz sau hidro.”Domnul ministru ( ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu – n.r.) mi-a atras atenția să demarăm urgent studiile pentru fotovoltaice. Vor fi instalații noi, nu second hand… Avem în plan fotovoltaice, grupuri pe gaz, o investiție în hidro pe râul Jiu. Cărbunele va rămâne principala sursă de producție. Totul face parte din programul de decarbonare al companiei”, a afirmat Sorin Boza, la Accent TV.

În memorandumul care ar urma să fie aprobat de Guvern este prevăzut un împrumut de la Ministerul de Finanțe pentru achiziția certificatelor de CO2.

Șeful CE Oltenia este optimist în privința planurilor pentru companie și suusținerii din partea Guvernului. În anul 2026, CE Oltenia va avea o emisie de CO2 scăzută prin acest mix propriu pe care îl vom realiza, susține Boza.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *