Havrileț: Cărbunele, prezent în mixul energetic cel puţin până în 2030

Publicat pe Categorii Flux energetic, Opinii / Analize
Prima Pagina Actual Flux energetic Havrileț: Cărbunele, prezent în mixul energetic cel puţin până în 2030

Cărbunele nu va putea lipsi din mixul energetic al României, cel puţin până în 2030, însă cu respectarea condiţiilor de mediu, a declarat Niculae Havrileţ, consilier al ministrului Energiei şi fost preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), într-o dezbatere pe teme energetice, scrie Agerpres.

Proiectul strategiei energetice a României 2018-2030, cu perspectiva anului 2050 a fost lansat în dezbatere publică de Ministerul Energiei.”Am participat la elaborarea acestui document din postul de consilier în Cabinetul ministrului, precum şi la cele anterioare din funcţia de preşedinte al ANRE. În noul proiect sunt incluse patru mari proiecte strategice: hidrocentrala Tarniţa – Lăpuşteşti, hidrocentrala Turnu Măgurele – Nicopole, reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă, dar şi un grup nou pe lignit la Rovinari, cu stocare de dioxid de carbon şi clean coal (tehnologie cu emisii reduse – n. r.)”, a spus Havrileţ, citat de Agerpres.

Acesta a amintit situaţia din iarna 2017, când preţul energiei ajunsese la recorduri istorice pe piaţa spot, iar deficitul de energie din sistem a fost acoperit din unităţi pe cărbune.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *