Hidroelectrica a finalizat o lucrare importantă pentru hidroagregatul nr. 1 de la CHE Costișa

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Hidro si nucleara
Prima Pagina Actual Flux energetic Hidroelectrica a finalizat o lucrare importantă pentru hidroagregatul nr. 1 de la CHE Costișa

Hidroelectrica anunță recepția la terminarea lucrării de tip LN3 pentru hidroagregatul nr. 1 de la CHE Costișa, marcând astfel un pas important în dezvoltarea și consolidare infrastructurii hidroelectrice. Proiectul, deosebit de complex, a fost realizat într-un interval de 155 zile lucrătoare, confirmând dedicarea și profesionalismul echipei implicate.

Valoarea negociată a acestei lucrări este de 6 milioane de lei, iar realizarea proiectului a fost posibilă datorită colaborării strânse dintre Hidroelectrica și echipa tehnică de la Hidroserv, care a adus expertiză și a demonstrat eficiență.

Lucrarea finalizată astăzi are o importanță deosebită pentru Hidroelectrica, deoarece permite centralelor să funcționeze la capacitate maximă a canalului înainte de evenimentele de viitură. Această îmbunătățire contribuie semnificativ la asigurarea stabilității și eficienței operaționale pentru ansamblul hidroenergetic, se precizează într-un comunicat al companiei.

”Hidroelectrica dorește să transmită sincere mulțumiri conducerii sucursalei, reprezentată de domnul manager Vasile Stahie, pentru eforturile susținute și abordarea strategică în gestionarea proiectului. De asemenea, recunoaștem contribuția deosebită a specialiștilor de la Hidroserv, care au realizat inclusiv automatizarea hidroagregatului, aducând inovație și eficiență în operațiunile noastre”, a declarat Karoly Borbely, CEO Hidroelectrica.

CHE Costișa face parte din ceea ce este cunoscută drept: „salba de lumină a Bistriței”, un ansamblu de nouă hidrocentrale pe sectorul Piatra Neamț–Bacău: Vânători (14 MW), Roznov (14 MW) unde, funcționează și astăzi prima turbină de fabricație românească, Zănești (14 MW), Costișa (14 MW), Buhuși (11 MW), Racova (23 MW), Gârleni (23 MW), Lilieci (23 MW) și Bacău (30 MW). Toate aceste centrale sunt echipate cu turbine Kaplan.

Reamintim că Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România și furnizează servicii tehnologice esențiale pentru Sistemul Energetic Național. Compania,  crucială pentru un sector strategic, cu implicații în siguranța națională, operează 187 centrale cu o capacitate hidroenergetică de 6,3 GW și – în plus, deține un parc eolian la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *