Hidroelectrica are o nouă echipă de supraveghetori pentru următorii 4 ani

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Esential, Flux energetic, Semnal
Prima Pagina Energie Electrica si termica Hidroelectrica are o nouă echipă de supraveghetori pentru următorii 4 ani

Hidroelectrica, cea mai profitabilă și mai valoroasă companie din România, are un nou Consiliu de Supraveghere pentru următorii 4 ani. Acționarii companiei – Ministerul Energiei și Fondul Proprietatea – au ales echipa de 7 supraveghetori, dintre care trei membri sunt noi. Este vorba despre George Niculescu, secretar de stat din Ministerul Energiei, George Toniuc – avocat la Budușan și Asociații și Silviu-Răzvan Avram – administrator la mai multe firme, fost consilier în MInisterul Economiei.

Karoly Borbely  – Public Affairs Director la Orange România Communications; Mihai-Liviu Mihalache – director general în Ministerul Energiei; Carmen Radu – director general la Compania de Investiții și Dezvoltare Sector 1 și Daniel Naftali (din partea Fondului Proprietatea) continuă să facă parte din echipa de supraveghetori ai Hidrolectrica.

Indemnizaţia brută lunară a membrilor CS este egală cu „de două ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfăşurată conform obiectului principal de activitate înregistrat de societate”, potrivit hotărârii Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor Hidroelectrica, publicată pe site-ul companiei.

Ministerul Energiei și expertul său în recrutare Pluri Consultants România au derulat un process de recrutare și selecție de candidați pentru nominalizarea în vederea numirii membrilor Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica.

În 2022, Hidroelectrica a realizat un profit net de 4 miliarde de lei, cu circa 33% mai mare față de cel din 2021, potrivit raportului anual al Fondului Proprietatea, acționar minoritar al societății. Anul trecut, veniturile companiei au fost de 9,1 miliade lei, în creștere cu 40,3%.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *