Hidroelectrica are susținerea acționarului Statul Român, prin Ministerul Energiei, pentru achiziția de active ale grupurilor CEZ și Enel în România. Acțiunile aferente procesului de fuziuni și achiziții au fost demarate. Compania vrea să angajeze avocați externi pentru servicii de consultanță

Publicat pe Categorii Investitii / Tranzactii, Semnal
Prima Pagina Business Investitii / Tranzactii Hidroelectrica are susținerea acționarului Statul Român, prin Ministerul Energiei, pentru achiziția de active ale grupurilor CEZ și Enel în România. Acțiunile aferente procesului de fuziuni și achiziții au fost demarate. Compania vrea să angajeze avocați externi pentru servicii de consultanță

Hidroelectrica are planuri mari de diversificare și dezvoltare a portofoliului de producție prin proiecte noi. Conducerea companiei cere, din nou, aprobarea acționarilor să angajeze avocați externi pentru îndeplinirea obiectivului.

Dacă, inițial, nu a fost de acord ca Hidroelectrica să angajeze avocați externi, pe considerentul că se poate diversifica activitatea cu forțe proprii, acționarul majoritar s-a răzgândit. La solicitarea acționarului Statul român, prin Ministerul Energiei, ordinea de zi a ședinței AGEA din data de 13 septembrie a fost completată. Se cere astfel aprobarea acționarilor pentru achiziționarea de către Hidroelectrica a unor servicii avocațiale de consultanță având în vedere obiectivul societății de a-și diversifica portofoliul de producție prin proiecte noi, atât prin transfer de business, achiziție de participații și/sau achiziție de acțiuni sau active ale grupurilor CEZ România și Enel România.

Citește și:

https://www.investenergy.ro/actionarii-nu-sunt-de-acord-ca-hidroelectrica-sa-angajeze-avocati-externi-conducerea-companiei-poate-diversifica-activitatea-dar-cu-forte-proprii/

În ședința AGEA din septembrie, acționarii vor fi informați de către Directorat cu privire la demararea acțiunilor aferente procesului de fuziuni și achiziții (M&A) pentru Grupurile CEZ România și Enel România la nivelul Hidroelectrica, potrivit ordinii de zi completate la cererea Ministerului Energiei.

Atât Hidroelectrica, cât și Electrica au în plan achiziția unor active ce aparțin Grupului CEZ în România, interes confirmat de șefii celor două companii. Interesul major este pentru companiile de distribuție și furnizare, potrivit unor surse autorizate.

Citește și:

Hidroelectrica are nevoie de avocați și pentru achiziția de active de la UCM Reşiţa, precum și pentru reprezentare juridică în fața instanțelor de judecată în vederea recuperării unor creanțe. În ședința AGEA din septembrie, acționarii vor fi informați cu privire la situația litigiilor în desfășurare și a arbitrajelor.

InvesTenergy a scris despre planurile Hidroelectrica privind achiziția de parcuri eoliene şi fotovoltaice în ţară, precum şi a unor companii energetice în afara graniţelor. Dezvoltarea strategiei investiționale a presupus inițierea acțiunilor strategice privind realizarea sau achiziționarea de noi capacități de producie a energiei din surse hidroenergetice (termoelectrice, eoliene, solare, biomasă și alte surse regenerabile) și analiza oportunității abordării unor domenii noi de activitate economică și industrială, se menționează într-un Raport al administratorilor.

La cererea conducerii, s-a realizat un studiu de piata privind oportunitatile de dezvoltare ale Hidroelectrica, în România și în regiune, atât în domeniul energiei electrice, cât și în alte domenii pentru Grupul Hidroelectrica. Potrivit Raportului administratorilor, studiul trateaza în principal oportunitățile din România, dar are și o perspectivă regională prin includerea următoarelor țări: Ungaria, Belgia și Serbia.

Reprezentanții Ministerului Energiei au anunțat că se analizează și posibilitatea realizării unei companii formate din Hidroelectrica și Complexul Energetic Oltenia. „Cea mai buna combinație, în opinia mea, este cărbune cu hidro, să se realizeze o companie nouă. Statul să răscumpere  acțiunile de la Fondul Proprietatea. Această variantă este la minister în analiză, urmează să se dezbată”, a declarat, recent, Doru Vișan, Secretar de Stat în Ministerul Energiei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *