Hidroelectrica: Barajului Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seism

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Hidroelectrica: Barajului Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seism

În data de 28 martie 2024, în regiunea Moldova, județul Neamț, s-a produs un cutremur cu intensitatea de 3,2 ml, înregistrat la orele 8:36 de către instalația de monitorizare seismică din Barajul Izvorul Muntelui, obiectiv aparținând Hidroelectrica.

În urma verificărilor efectuate de către personalul responsabil cu urmărirea comportării construcțiilor împreună cu personalul de exploatare, nu s-au constatat pagube la instalațiile, echipamentele sau construcțiile aferente barajului. Personalul de specialitate al Hidroelectrica desfășoară activități de urmărire, măsurare și interpretare a datelor, nefiind constatate abateri și modificări peste limitele normale, comunică compania.

Instalația de măsurare a seismelor proprie Hidroelectrica face parte din rețeaua națională în administrarea INFP, contribuind astfel la creșterea preciziei de înregistrare a cutremurelor.

Barajul Izvorul Muntelui, având înălțimea de 127 de metri, o lungime de 435 de metri și o lățime maximă la bază de 119 de metri, este cel mai mare baraj de greutate de pe râurile interioare ale României și al treilea dintre cele mai înalte baraje din țară. De asemenea, este al nouălea baraj de greutate ca înălțime din Europa. În anul finalizării sale, respectiv 1961, era al patrulea baraj de greutate ca înălțime din Europa.

Hidroelectrica reiterează angajamentul său ferm față de siguranța și stabilitatea infrastructurii hidroenergetice a României și continuă să monitorizeze și să întrețină în mod regulat barajele și instalațiile sale în vederea prevenirii și gestionării oricăror situații de urgență.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România și furnizează servicii tehnologice esențiale pentru Sistemul Energetic Național. Compania,  esențială pentru un sector strategic, cu implicații în siguranța națională, operează 187 centrale cu o capacitate hidroenergetică de 6,3 GW și – în plus, deține un parc eolian la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW. De asemenea, compania deține o cotă de 13,09% din piața de furnizare.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *