Hidroelectrica vrea să fie membru fondator al noii Asociații pentru Relații cu Investitorii la Bursa

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Hidroelectrica vrea să fie membru fondator al noii Asociații pentru Relații cu Investitorii la Bursa

Se înființează Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă. Chiar dacă se întârzie cu listarea, conducerea Hidroelectrica vrea ca societatea să fie membru fondator al acestei asociații.

Directoratul Hidroelectrica cere aprobarea acționarilor pentru participarea companiei  în calitate de membru fondator al Asociației pentru Relații cu Investitorii la Bursa din România – ARIR. Se solicită, totodată, aprobarea statutului și actului constititiv al asociației.

ARIR va fi prima organizație profesională, neguvernamentală și non-profit care va avea ca obiectiv recunoașterea importanței relațiilor cu investitorii și aplicarea celor mai bune practici în domeniu, conform prezentării asociației, pregătită pentru acționari.

ARIR va fi fondată de companii listate, în curs de listare și companii care emit obligațiuni listate la Bursa de Valori București.

În ceea ce priveşte listarea Hidroelectrica, directorul general Bogdan Badea nu crede că este posibil să se realizeze în acest an.”Listarea trebuie să se întâmple, dar trebuie făcută după ce vom avea un plan de dezvoltare bine pus la punct, pentru a şti ce să facem cu acei bani care vor intra în companie. Nu cum s-au făcut listările de până acum, de dragul listării. Pot da multe exemple aici, unde nu a existat niciun fel de plan privind utilizarea banilor”, a declarat recent Bogdan Badea.

Taxa de acces în noua asociație pentru membru fondator este 3.000 euro, începând cu 2019, taxa anuală va fi de 2.500 euro. Asociații vor achita taxe mai mari cu 15% ca cele percepute fondatorilor, iar afiliații persoane juridice vor plăti cu 25% mai mult. Afiliații persoane juridice vor achita o taxa de acces de 400 euro pe an, urmând ca taxa anuală să fie de 300 euro, în timp ce taxele pentru profesioniști sunt 300 euro, respective 200 euro.

Hidroelectrica a obţinut anul trecut un profit net de 1,36 miliarde de lei, cel mai ridicat nivel din istoria companiei.  În primul trimestru al acestui an, compania a înregistrat un profit net de 485 milioane de lei, faţă de 399 milioane de lei în aceeaşi perioadă din 2017, ca urmare a situaţiei hidrologice îmbunătăţite.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *