După mai multe runde de discuții în ședințele din ultimele luni, Consiliul de Administrație a agreat, de principiu, la finele săptămânii trecute, intrarea în insolvență a Hidroserv, cu propunerea ca administrator judiciar să fie Casa de Insolvență Transilvania (CITR) și nu Euro Insol, firma condusă de Remus Borza. Motivul: se invocă incompatibilitatea, compania lui Borza având calitatea de administrator judiciar la UCM Reșița, principalul creditor al Hidroserv. În ședința CA de sătămâna viitoare se va lua decizia finală privind intrarea în insolvență a Hidroserv, spun surse apropiate companiei.
Sursa foto: compania Hidroserv
Sindicatul Hidro Olt susține că s-a adresat primului-ministru al României și ministrului Energiei, cu solicitarea de a demite conducerea Hidroelectrica, pe motiv că au redus programul de lucrări pe care ar fi trebuit să le facă Hidroserv, filiala de servicii și mentenanță a producătorului de energie și că, acum, fac presiuni pentru intrarea în insolvență a companiei.
„Presiunile pentru intrarea în insolvență se fac din partea Directoratului Hidroelectrica prin membrii Consiliului de Administrație al Hidroserv care sunt și salariați ai Hidroelectrica (respectiv trei din cinci membri). Menționăm că președintele CA este domnul Marian Sandu, șef Serviciu Urmărire Recepție Lucrări Mentenanță din Hidroelectrica, care gestionează programul de reparații al Hidroserv. Acest fapt reprezintă un evident și grav conflict de interese, aceștia prin pozițiile lor au impus reducerea programului de mentenanță fără a respecta atât prevederile contractului-cadru încheiat pe patru ani între Hidroserv și Hidroelectrica, cât și prevederile Cărților Tehnice ale Hidroagregatelor”, susțin liderii sindicali, în comunicatul transmis mass-media.
Citește și:
Pe Hidroserv scrie insolvență. Remus Borza vrea să fie administrator judiciar. Cine îl susține?