Acţionarii OMV Petrom au decis: fără dividende pentru 2015, investiţii în scădere în 2016

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Acţionarii OMV Petrom au decis: fără dividende pentru 2015, investiţii în scădere în 2016
  • Manolescu, numit membru în Consiliul de Supraveghere

Şefii de la OMV Petrom au decis să fie prudenţi în 2016 şi acţionarii au fost de acord cu deciziile acestora. Astfel, Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor OMV Petrom a aprobat propunerea directoratului de a nu se distribui dividende pentru anul financiar 2015. “În contextul curent de piață, cu un preț scăzut al țițeiului, trebuie să rămânem prudenți și să ne menținem o poziție financiară solidă. Având în vedere nivelul ridicat de lichiditate necesar pentru a ne susține nevoile privind investițiile, am propus acționarilor și aceștia au aprobat neacordarea de dividende pentru 2015”, a declarat Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom.

Sediu Petrom
Sediu Petrom

O altă hotărâre adoptată în cadrul AGA vizează investiții în scădere în 2016. Acţionarii au aprobat bugetul de investiții pentru 2016 al OMV Petrom SA. Astfel, investițiile estimate pentru 2016 ale OMV Petrom S.A. se ridică la 3,98 miliarde lei, în scădere față de investițiile de 4,26 miliarde de lei realizate în 2015, de OMV Petrom S.A. Principala direcție de investiții continuă să fie divizia Upstream, pentru care s-au bugetat investiții de peste 3,48 miliarde de lei (88% din buget), urmată de Downstream Oil, cu un buget de investiții de 465 milioane de lei, în 2016, se precizează într-un comunicat al companiei.

De asemenea, Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor a aprobat numirea domnului Dan Manolescu pentru postul de membru al Consiliului de Supraveghere, cu mandat până la data de 28 aprilie 2017. Fost Secretar de Stat în perioada 2013-2015, Dan Manolescu a fost propus de acționarul statul român, prin Ministerul Energiei. Acesta îl înlocuieşte pe Bogdan Badea, fost Secretar de Stat în Ministerul Energiei, care a renunţat la poziţia deţinută în Consiliul de Supraveghere.

AGEA a mai aprobat extinderea, până la data de 31 decembrie 2017, a aprobării și împuternicirii aferente a Directoratului pentru listarea secundară a OMV Petrom S.A. pe Bursa de Valori din Londra, pentru cazul în care condițiile pieței nu vor fi potrivite pentru realizarea listării secundare în acest an. Autorizarea acordată de Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor va fi condiționată de aprobarea Consiliului de Supraveghere, dacă listarea se va realiza în 2017, se menţionează în comunicat.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *