Iancu avertizează asupra consecințelor liberalizării rapide a preţului gazelor

Publicat pe Categorii Flux energetic, Opinii / Analize
Prima Pagina Actual Flux energetic Iancu avertizează asupra consecințelor liberalizării rapide a preţului gazelor
  • Va pune pe butuci salvarea sistemelor centralizate de alimentare cu apă caldă şi căldură

O liberalizare totală a preţului la gaze naturale cu patru ani înainte de vreme va pune pe butuci orice discuţie privind salvarea sistemelor centralizate de alimentare cu apă caldă şi căldură, a declarat Iulian Iancu, preşedintele Comisiei pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor, în cadrul unei conferințe de specialitate.

Dl Iancu la conferinta InvesTenergy

‘Provocările cu care ne confruntăm toţi la nivelul Uniunii Europene, la noi s-au agravat, s-au accentuat şi pot spune să suntem într-o situaţie de risc maxim. Uniunea Europeană a schimbat ţintele. În aceste condiţii, unde ne aflăm noi? Cred că în punctul cel mai de jos, din păcate. Noi am plecat de la 325 de sisteme centralizate de alimentare cu căldură şi mai sunt azi 64, şi, în permanenţă, pierderea de consumatori continuă. Suntem la momentul în care noi discutăm, în aceste zile, de liberalizarea totală a preţului la gaze naturale cu patru ani înainte de vreme şi punem pe butuci orice discuţie de acest fel pe care o facem noi astăzi, la nivelul autorităţilor locale, de a salva sistemele centralizate de alimentare cu apă caldă şi căldură’, a menţionat Iancu, citat de Agerpres.

Potrivit deputatului, ţări precum Germania, Anglia şi Franţa folosesc, şi la ora actuală, scheme de susţinere a consumatorului casnic, iar România îşi propune să treacă la liberalizare ‘subit, peste noapte’, în condiţiile în care Polonia are ca termen anul 2024.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *