Iulian Iancu, Președintele Comisiei de Industrii şi Servicii din Camera Deputaților, și-a anunțat ieri colegii deputați că va trimite o scrisoare Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) cu privire la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.64/2016 pentru modificarea şi completarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr.123/2012. Comisia ar fi trebuit ieri să înainteze Raportul refăcut pentru a doua oară pentru a fi aprobat de Plenul Camerei Deputaţilor.
“Credem că acest proiect de lege trebuie să fie vizat de toate instituţiile importante ale României pentru că este prea mare responsabilitatea pentru Comisia de Industrii și Serviciii. Investitorii din Marea Neagră nu vor să tranzacţioneze gazele naturale pe bursă. Ei preferă contractele bilaterale. Acest lucru impactează direct securitatea naţională şi acesta este motivul pentru care noi trimitem la CSAT să se facă o analiza în consecinţă a solicitărilor investitorilor şi a tuturor aspectelor implicate de actul normativ”, a afirmat Iulian Iancu, în cadrul Comisiei.
El a explicat că dacă se decide să fie contracte bilaterale în totalitate, atunci 50% din gazele României pot să plece la export, ceea ce reprezintă un impact direct asupra securităţii României. În această situație, mai ales că nu există o alternativă de import, vom ajunge să luăm gaze de la Gazprom, la prețul stabilit de ei, a spus Iancu.
atitudine tipca de romani besinosi
nu isi asuma nimeni nimic, cu cat mai multe semanturi cu atat mai bine.
ne simtim bine ca documentele sunt „pe circuit” nu conteaza ca ia saptamani intregi pana o hartie e gata de inrtegistrare.
„daca ne leaga, ne leaga pe toti” cea mai draga vorba a functionarimii
acum ajungem sa cerem semnaturi de la CSAT, penibil…