ICCO ENERG SRL, ce activează din 2006 pe piața de energie, o nouă victimă în rândul furnizorilor concurențiali. Tribunalul Brașov a decis deschiderea procedurii de insolvență

Publicat pe Categorii Actual, Esential, Furnizare / Distributie / Transport, Semnal
Prima Pagina Actual Esential ICCO ENERG SRL, ce activează din 2006 pe piața de energie, o nouă victimă în rândul furnizorilor concurențiali. Tribunalul Brașov a decis deschiderea procedurii de insolvență

O nouă victimă în rândul furnizorilor concurențiali de energie. După EVA Energy, a venit rândul ICCO ENERG SRL din Brașov să își încheie activitatea pe piața de energie.Tribunalul Brașov a decis astăzi, 11 martie,  deschiderea procedurii de insolvență la cererea debitorului – ICCO ENERG SRL, furnizor licențiat de energie electrică, cu clienți mari consumatori industriali și o cotă de piață de circa 1% (conform raportului de monitorizare ANRE).

Ordonanța de urgență 114/2018, care plafonează timp de 3  ani prețul energiei pentru consumatorii casnici, lovește în furnizorii concurențiali, mulți dintre ei nereușind să se redreseze după perioada critică din iarna 2017-2018 când prețurile la energie pe bursă au explodat.

Potrivit unei informări de pe portalul Tribunalului Brașov, s-a admis cererea formulată de către debitoarea SC ICCO ENERG SRL având ca obiect deschiderea procedurii insolvenţei. În baza art. 71 alin 1 din Legea nr. 85/2014, Instanța a constatat ca debitoarea este în stare de insolvenţă şi în consecinţă a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenţei împotriva acesteia. A fost desemnat provizoriu ca administrator judiciar CITR-FILIALA BRAŞOV SPRL. În termen de 60 de zile de la data deschiderii procedurii, administratorul judiciar va proceda la inventarierea tuturor bunurilor din averea debitorului.

ICCO ENERG activează din 2006 pe piața de energie din România. ICCO Energ furnizează energie electrică în condiții avantajoase de preț, către consumatori industriali, conducând astfel la diminuarea semnificativă a bugetelor de utilități, scrie pe site-ul companiei.

Începând cu aprilie 2011, ICCO Energ a fost autorizată pentru proiectare, activități de constructie – montaj și servicii în domeniul nuclear. Compania a oferit soluții pentru sfera construcțiilor industriale și civile, întreținere, proiectare, livrare și distribuție pentru o gamă largă de aplicații și nevoi din domeniul electric. Afacerea a fost administrată la nivelul întregii țări prin sediul central din Brașov, birourile din București și Timișoara, și prin parteneriate cu companii locale. Totodată, ICCO Energ și-a lărgit activitatea în domeniul energiilor regenerabile, devenind o societate specializata în instalații fotovoltaice și eoliene.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *