Împrumut de 180 milioane lei de la BERD pentru DEER pentru finanțarea necesarului de lichidități. Garantat de Electrica

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic, Furnizare / Distributie / Transport
Prima Pagina Actual Flux energetic Împrumut de 180 milioane lei de la BERD pentru DEER pentru finanțarea necesarului de lichidități. Garantat de Electrica

Grupul Electrica, prin operatorul Distribuție Energie Electrică România (DEER), anunță încheierea unui contract de împrumut cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Împrumutul de 180 de milioane RON, garantat de compania mamă, Electrica, va sprijini finanțarea necesarului de lichidități al operatorului. DEER va continua activitatea de distribuție de energie electrică către consumatorii români fără întreruperi și, totodată, va continua investițiile în rețeaua de electricitate pentru a asigura integrarea producției suplimentare de energie regenerabilă.

Alexandru Chiriță, Director General Electrica, a declarat: “Având în vedere strategia de diversificare a surselor de finanțare de la nivelul Grupului Electrica în contextul finanțării activității curente, a prefinanțării schemei de sprijin, dar și a finanțării oportunităților de dezvoltare a afacerii, precum și a planurilor de investiție în rețeaua de distribuție, continuarea parteneriatului cu BERD ne permite, prin acest nou credit la termen, să refinanțăm o parte din diferența de preț a energiei electrice pentru CPT cu o maturitate de 5 ani, aliniată cu recuperarea acestei diferențe prin tarife așa cum este prevăzută prin OUG 153/2022. BERD rămâne unul din partenerii strategici al Grupului Electrica, fiind alături de noi încă de la listare”.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *