Poziția Rompetrol Rafinare cu privire la explozia de pe platforma Petromidia. A fost demarată o anchetă oficială

Publicat pe Categorii Petrol si gaze
Prima Pagina Petrol si gaze Poziția Rompetrol Rafinare cu privire la explozia de pe platforma Petromidia. A fost demarată o anchetă oficială
  • Instalaţia afectată a fost oprită, activitatea rafinăriei fiind redusă

Ultima oră, informare Rompetrol Rafinare: Conform măsurătorilor privind emisiile în aer produse în urma evenimentului, nu au fost înregistrate valori care să pună în pericol viaţa angajaţilor şi a comunităţilor din apropierea rafinăriei sau a turiştilor aflaţi pe litoral, fapt certificat de analizele CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic şi Nuclear). Echipa de specialişti constituită la nivelul companiei analizează circumstanţele care au dus la producerea evenimentului, pentru a determina cauzele acestuia. Reprezentanţii rafinăriei au pus la dispoziţia autorităţilor toate documentele necesare pentru efectuarea investigaţiilor conform legilor în vigoare. În acest moment, rafinăria Petromidia funcţionează la capacitate redusă. Compania noastră respectă legislaţia în vigoare privind siguranţa şi protecţia muncii, precum şi reglementările existente în domeniul protecţiei mediului înconjurător.

În cursul acestei zile, în jurul orei 18.00, pe platforma Petromidia a avut loc o explozie în zona instalaţiei de distilare în vid, în urma căreia 4 persoane au fost rănite. Potrivit Ministerului Sănătății, aceștia au arsuri grave, unul dintre ei pe 100% din suprafața corpului, urmând să fie transferat la Spitalul de Arși din București.

Incendiul a fost neutralizat, iar zona incidentului a fost pusă în siguranţă, informează Rompetrol Rafinare.

petromidiaPentru neutralizarea incendiului au intervenit Echipajele de pompieri ale rafinariei Petromidia, alături de cele de la Inspectoratul de Urgenţă Dobrogea al judeţului Constanţa si de la Staţia de Pompieri Midia-Năvodari. În timpul incidentului au fost rănite 4 persoane. În acest moment cei patru se află la spital sub supraveghere medicală.

Potrivit comunicatului, la nivelul companiei s-a constituit o echipă formată din specialişti şi a fost demarată o anchetă oficială pentru determinarea cauzelor care au dus la acest incident. Reprezentaţii companiei spun că sunt în legatură directă cu colegii afectaţi şi cu familiile  lor  şi le acordă tot sprijinul necesar.

În acest moment, orice pericol a fost îndepărtat. Instalaţia afectată este oprită, activitatea rafinăriei fiind redusă. Reprezentanţii Rompetrol Rafinare au luat toate măsurile necesare alături de autorităţile responsabile pentru operarea în siguranţă a rafinăriei, se subliniază în comunicat.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Un comentariu la “Poziția Rompetrol Rafinare cu privire la explozia de pe platforma Petromidia. A fost demarată o anchetă oficială”

  1. Trebuie făcută precizarea clară că nu a fost vorba despre o explozie – la Petromidia a fost doar un incendiu, care a fost stins rapid de echipele care au intervenit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.