Inițiativă de integrare a Pieței de Electricitate Moldova-Ucraina-România. Președintele ANRE, George Niculescu, s-a întâlnit cu delegaţia USAID

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Esential, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Inițiativă de integrare a Pieței de Electricitate Moldova-Ucraina-România. Președintele ANRE, George Niculescu, s-a întâlnit cu delegaţia USAID

Președintele ANRE, George-Sergiu Niculescu și vicepreședintele ANRE, Mircea Man s-au întâlnit astăzi, 25 aprilie, cu delegația americană USAID din care a făcut parte Steve Burns, șef – Energie și Infrastructură, Biroul Europa și Eurasia și atașatul economic al Ambasadei SUA la București, Jessup Taylor.

Întâlnirea a avut ca obiect propunerea de lansare a inițiativei de Integrare a Pieței de Electricitate Moldova-Ucraina-România (MUR-EMI) cu sprijinul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Asociația Națională a Comisarilor de Reglementare a Utilităților (NARUC), potrivit unui comunicat al ANRE.

Cuplarea piețelor din România, Moldova și Ucraina are ca scop creștea fluxurilor de energie electrică, concurență și lichiditate, precum și dezvoltarea capacităților de monitorizare a pieței prin cooperare regională, iar, în perspectivă, stabilirea piețelor naționale de capacitate sau a unei piețe subregionale de capacitate care să asigure securitatea aprovizionării.

Potrivit ANRE, inițiativa MUR-EMI se va concentra pe facilitarea cooperării dintre autoritățile de reglementare, operatorii de sisteme de transport, bursele de energie electrică și alte instituții relevante din Moldova, Ucraina și România, cu scopul final de a implementa cuplarea dintre România, Moldova și Ucraina.

Prin astfel de acțiuni, ANRE va continua să dezvolte proiecte și acțiuni comune în regiune prin eforturi susținute în vederea continuării și consolidării Parteneriatul Strategic între România și Statele Unite, se menționează în comunicat.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *