INS: Consumul de energie electrică a crescut cu 5,8%, în primele 2 luni

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic INS: Consumul de energie electrică a crescut cu 5,8%, în primele 2 luni

Consumul final de energie electrică a fost de 9,3 TWh în primele două luni ale anului, în creștere cu 5,8% față de aceeași perioadă a anului trecut, comunică Institutul Național de Statistică (INS).

Consumul populației a crescut cu 1%, iar iluminatul public a înregistrat o scădere cu 6,6%. Exportul de energie electrică a fost de 1,5 TWh, în scădere cu 158,3 milioane KWh.

Potrivit datelor INS, producția din termocentrale a fost peste 5,2 TWh, în creștere cu 362 milioane KWh (+7,4%) față de aceeași perioadă a anului trecut. Producția din hidrocentrale a ajuns la 2,6 TWh, în scădere cu 488 milioane kWh (-15,4%), iar cea din centrala nucleară a fost de 2 TWh, în creștere cu 8 milioane KWh (0,4%). Producția din centralele electrice eoliene în primele două luni a totalizat 1,4 TWh, în creștere cu 210 milioane KWh față de aceeași perioadă a anului precedent, iar energia solară produsă in instalații fotovoltaice, în această perioadă, a fost de 168 milioane KWh, în creștere cu 33 milioane KWh față de perioada corespunzătoare a anului 2015.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.