Inspecții în toate minele după accidentele de la Lupeni și Uricani

Publicat pe Categorii Flux energetic, Minerit, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Inspecții în toate minele după accidentele de la Lupeni și Uricani

După accidentele de muncă de la minele Lupeni şi Uricani din această lună, ministrul Energiei,Toma Petcu, a decis să facă o cercetare de riscuri imediate pe fiecare mină în parte.

„Dorim să facem un studiu mult mai amplu de risc pe fiecare mină, pe fiecare tip de exploatare, chiar dacă vorbim de mine care au activitate de exploatare sau mine care vor intra pe perioada de închidere, cum este şi cazul celei de la Uricani. (…) Ne interesează, pe viitor, să evităm orice fel de situaţie similară cu cea de astăzi (luni, n.r.) şi, foarte important, să vedem şi care este perspectiva mineritului”, a afirmat ministrul Toma Petcu, la mina Uricani, citat de Agerpres.

Studiul va fi coordonat de secretarul de stat Doru Vişan, care va forma o echipă ce va efectua cercetările necesare la fiecare exploatare minieră.În paralel, vor fi căutate resursele bugetare pentru punerea în practică a măsurilor stabilite.

Ministrul Energiei a comunicat că a fost finalizată ancheta internă efectuată de Complexul Energetic Hunedoara, în cazul surpării de la Mina Lupeni, în care doi mineri au decedat şi unul a fost rănit, la începutul lunii octombrie. Concluziile anchetei vor fi prezentate săptămâna aceasta.În paralel, continuă ancheta derulată de ITM Hunedoara în cazul surpării de la Mina Lupeni, concluziile acesteia urmând să fie cunoscute în jurul datei de 30 noiembrie.

Activitatea minei Uricani a fost suspendată

Activitatea minei Uricani din Valea Jiului a fost suspendată după accidentul de muncă petrecut luni dimineaţă, cei 56 de mineri care se aflau în subteran la momentul producerii exploziei fiind scoşi la suprafaţă, a declarat, la Uricani, ministrul Energiei, Toma Petcu.

Specialiştii investighează deja zonele de lucru din subteran, urmând ca activitatea să fie reluată atunci când va exista certitudinea că acestea sunt sigure.

Ministrul a spus că din primele date nu se poate vorbi de o explozie în subteran, ci de o aprindere de gaz, urmând să se verifice cauzele care au generat acest eveniment.

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *