Întâlnire Putin-Erdogan la Baku privind gazoductul TurkStream. Preşedintele rus, însoţit de şeful Gazprom

Publicat pe Categorii Actual, Stiri externe
Prima Pagina Actual Stiri externe Întâlnire Putin-Erdogan la Baku privind gazoductul TurkStream. Preşedintele rus, însoţit de şeful Gazprom

Președintele rus Vladimir Putin a avut sâmbătă o întrevedere cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan, pe tema energiei şi Siria,cei doi asistând la ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene de la Baku, relatează agențiile de presă ruse, citate de AFP şi preluate de Agerpres.

Vladimir Putin a fost însoțit de ministrul energiei, Alexander Novak, de șeful agenției ruse pentru energie nucleară (Rosatom), Serghei Kirienko, precum și de șeful gigantul Gazprom, Alexei Miller, potrivit site-ului Kremlinului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, întrevederea urma să se concentreze în special pe proiectul de gazoduct TurkStream, care ar trebui să permită alimentarea Turciei cu gaz rusesc și a cărui construcție este programată să înceapă la sfârșitul lunii iunie, relatează Agerpres. Gazoductul TurkStream ar urma să permită Rusiei să livreze gaz Europei ocolind Ucraina, dar acordul interguvernamental dintre Moscova și Ankara nu a fost încă parafat, din cauza neînțelegerilor privind prețul, potrivit presei ruse.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *