Interes major pentru Conferința: Carieră în Industria Energetică: 650 participanți, 19 companii dornice să sprijine formarea specialiștilor de mâine din domeniul energetic

Publicat pe Categorii CSR, Energie, Esential, Evenimente
Prima Pagina Actual Esential Interes major pentru Conferința: Carieră în Industria Energetică: 650 participanți, 19 companii dornice să sprijine formarea specialiștilor de mâine din domeniul energetic

“Conferința: Carieră în Industria Energetică” capătă amploare de la an la an, atât prin numărului impresionant de participanți unici, 650, cât și prin interesul tot mai accentuat al mediului industrial de a fi cât mai aproape de mediul universitar și prin dorința de a ajuta în formarea specialiștilor de mâine, din domeniul energetic, potrivit organizatorului evenimentului – Filiala București Tineret a Societății Inginerilor Energeticieni din România.

Citește și:

https://www.investenergy.ro/cariera-in-industria-energetica-2019-in-desfasurare-la-upb-razvan-nicolescu-recomanda-studentilor-indrazniti-sa-credeti-in-voi-uitati-va-la-trenduri-important-este-sa-fiti-conectati-in/

Conferința, organizată de de SIER București Tineret, în parteneriat cu Universitatea Politehnica București prin Facultatea de Energetică , a avut loc în perioada 4-9 martie 2019, în incinta Bibliotecii Centrale a Universității. Acest proiect, inițiat de SIER București Tineret și ajuns la cea de a VII-a ediție, aduce tinerii studenți și absolvenți aflați la începutul carierei, în  posibilitatea de a cunoaște marile companii din domeniul energetic.

Prima zi a evenimentului a fost dedicată studenților la început de drum în Facultatea de Energetică. În această zi a evenimentului, 251 de studenți au aflat informații utile pentru a-și alege specializarea mai ușor, informații administrative cu privire la stagiile de practică. Finalul zilei de eveniment a fost completat cu informații despre “Bursele Erasmus”.

În data de 5 martie a fost rezervată deschiderea evenimentului, care a debutat cu un panel format din reprezentanți de seamă din industrie și mediul universitar: Mihnea Costoiu – Rector Universitatea Politehnica București, George Darie – Prorector Universitatea Politehnica București, Horia Necula – Decan Facultatea Energetica, Răzvan Nicolescu – Senior expert în cadrul Deloitte, Corneliu Bodea – Președinte CRE, George Butunoiu, Fănică Vatră – Director Executiv SIER.

Foto: Echipa SIER București Tineret

Pe parcursul zilei, 412 participanți au urmărit companiile prezente, ce au acoperit o paletă variată de specializări energetice: producere (Monsson), distribuție și furnizare de energie electrică (Enel și E.ON), precum și rafinare și distribuție de produse petroliere (Rompetrol), producere de echipamente (Siemens), anteprenori generali (Romelectro, Vinci) și un important furnizor de servicii de colocare și centre de date (NXDATA).

În a III-a zi a conferinței, nu mai puțin de 307 participanți au urmărit prezentările companiilor participante ce au închis gama specializărilor energetice: prin principalii producători de energie electrică (Hidroelectrica, Complexul Energetic Oltenia, Nuclearelectrica), producători de echipamente (Schneider, Eximprod, ABB, Voith, EnergoBit și Altius), dar și companii specializate în inginerie (Adrem) și consultanță (Expleo).

Fiecare dintre cele 19 companii au avut la dispoziție 30 de minute pentru a se adresa potențialilor viitori practicanți, interni sau angajați. De asemenea, în timpul pauzelor, standurile partenerilor au reprezentat adevărate puncte de atracție.

Cum evenimentul dorește să vină în ajutorul tinerilor, cea de a IV-a zi a fost dedicată dezvoltării personale a acestora. Mulțumită partenerilor, 232 de tineri studenți au avut parte de 5 workshop-uri pline de interacțiuni, lucru în echipă, brainstorming și leadership:

•             „Adaptabilitate și flexibilitate în carieră” – Atitudis Consulting

•             „Your attitude is the power” – Enel

•             „Deciziile în carieră – ce, cum, când?” – Dr. Pendl & Dr. Piswanger

•             „Este leadership-ul un criteriu în alegerea carierei?” – Adrem

•             „Super abilități pentru viitor” – Rompetrol

Ziua de vineri, a fost cu totul specială, atât pentru cele 20 de domnișoare ce au fost selectate pentru o vizită tehnică în cadrul Enel, cât și pentru 20 de tineri studenți ce au avut parte de o experiență unică în cadrul vizitei tehnice la Centrala Nucleară de la Cernavodă.

Evenimentul s-a încheiat pe data de 9 martie 2019 cu două vizite tehnice de amploare pentru 100 de tineri. Atât cei 60 dintre care au avut parte de o vizită încântătoare la cea mai mare hidrocentrală de pe râurile interioare, CHE Lotru Ciunget, cât și cei 40 de studenți care au vizitat cea mai modernă termocentrală din țara noastră CTE Rovinari, au avut ocazia de vedea, experimenta și primi răspuns oricărei curiozități legate de producerea energiei electrice românești.

Partenerii evenimentului:

Parteneri Gold: Rompetrol, Enel, Adrem.

Parteneri Silver: Nuclearelectrica, E.ON,  Schneider.

Parteneri Bronze: Eximprod, Romelectro, NXdata, Complexul Energetic Oltenia, Dr. Pendl & Dr. Piswanger, Voith, Vinci Energies.

Parteneri Media: InvestEnergy, energynomics, NewsEnergy, Focus Energetic

Parteneri : CRE, RWEA, ACUE, ARPEE, ASFE, MicroDERLab, EESTEC București, BEST București


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *