Investiţii Enel la Călăraşi pentru protecția păsărilor migratoare

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Investiţii Enel la Călăraşi pentru protecția păsărilor migratoare

Enel Distribuţie Dobrogea anunţă finalizarea lucrării menite să protejeze păsările migratoare, prevenind astfel și întreruperile în alimentarea cu energie electrică. Proiectul de investiți, derulat pe perioada a 5 luni, valorează aproximativ 1,24 milioane lei și a presupus montarea de dispozitive speciale pentru protejarea păsărilor și înlocuirea izolațiilor pe linia aeriană de înaltă tensiune Călărași – Dragalina, potrivit unui comunicat al companiei

Suport cuib berze montat pe stalp de joasa tensiune - Delta Dunarii

Linia aeriană Călărași – Dragalina asigură alimentarea cu energie electrică a platformei industriale din municipiul Călărași. Migrația păsărilor călătoare, în special a berzelor, ce tranzitează acestă zonă, a cauzat numeroase evenimente pe acestă linie, afectȃnd activitatea agenților economici. Numai pe parcursul anului 2014 au avut loc 80 de astfel de cazuri, susţin reprezentanţii Enel Distribuţie Dobrogea.

Enel a desfășurat de-a lungul timpului numeroase acțiuni pentru protejarea pasărilor în zona Dobrogea, zonă în care migrează și staționează pe timpul verii o multitudine de păsări mai ales în Delta Dunării. Astfel, în perioada 2010-2015 au fost montați 84 suporți pentru cuiburi de barză pe stâlpii de joasă tensiune. Anul acesta deja s-au montat 74 de bucăti, la Topalu, Gârliciu, Hârșova, Istria, Vadu, Corbu, Oltina, Bugeac, Pecineaga, Arsa, Hagieni, urmând ca până la sfârșitul anului să se mai monteze alte 146 de bucăți. Proiectul face parte din amplul program de investiţii derulat de Enel în România pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite clienţilor, modernizarea reţelei şi implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale Grupului Enel.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.