Investitori americani, interes pentru listarea Hidroelectrica…din 2017!

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Investitori americani, interes pentru listarea Hidroelectrica…din 2017!

Hidroelectrica ar putea fi listată la bursă în 2017, apreciază ministrul Energiei, Andrei Gerea. „Important este să dăm un semnal că vrem să mergem mai departe cu listarea. Partenerii noştri ne întreabă dacă mai avem de gând să listăm, inclusiv la CE Oltenia. Eu aş vrea ca la momentul ieșirii din insolvență a Hidroelectrica să se facă o analiză clară a drumului care trebuie urmat, să se încheie procesele cu băieţii deştepţi”, a afirmat ministrul Gerea, la cea de a XIV-a ediție a Conferinței cu tema „Investiții și reglementare în domeniul energiei”, organizată de Asociația Regională a Reglementatorilor în domeniul Energiei (ERRA) și ANRE

Investitorii americani sunt interesați de listarea Hidroelectrica, susțin reprezentanții companiei care au participat la o misiune economică la New York și Washington, organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) şi Bursa de Valori Bucureşti (BVB) cu scopul promovării companiilor românești în rândul investitorilor americani, identificării de noi oportunități de afaceri și exploatării potențialului de intensificare a schimburilor comerciale bilaterale.

hidroelctrica

Reprezentanții Hidroelectrica – Remus Borza, administrator judiciar al companiei și Karoly Borbely – manager departament Strategie Investițională – au participat la lucrările Forumului Economic Best Invest, precum și la o serie de întâlniri bilaterale cu reprezentanții fondurilor de investiții participante, dintre care amintim: SEGRA Capital Management, EATON VANCE Invetsment Managers, LR Global, NEWTYN Capital, DRIEHAUS Capital Management, Benclinov & Associates. Aceștia au fost interesați în mod deosebit de listarea la bursă a Hidroelectrica, de calendarul de lucru pentru pregătirea lansării ofertei publice inițiale și de măsurile luate de administratorul judiciar care au condus la o evoluție spectaculoasă a rezultatelor și indicatorilor financiari ai companiei, se precizează într-un comunicat transmis de Hidroelectrica.

Majoritatea fondurilor de investiții cu care au fost purtate discuții sunt familiarizate cu mediul de afaceri și condițiile de pe piața din România, fiind deja prezente în România prin intermediul deținerii de acțiuni la Fondul Proprietatea.

În cea de-a doua parte a misiunii economice, delegația României s-a deplasat la Washington, unde au avut loc întrevederi cu conducerea USTDA (Agenția Americană pentru Comerț și Dezvoltare), cea a OPIC (Agenția pentru Investiții Străine), precum și cu reprezentanții Camerei de Comerț a Statelor Unite și cei ai firmei de consultanță McGuireWoods (prezentă și în România prin intermediul biroului de la București).

Totodată, delegația Hidroelectrica a avut o întrevedere cu domnul guvernator John Engler, președinte al Asociației Naționale a Guvernatorilor, precum și al Business Roundtable, o asociaţie a executivilor celor mai importante companii americane, cu venituri anuale de 7,4 trilioane de dolari şi peste 16 milioane de angajaţi. Peste 30 dintre companiile membre ale Business Roundtable au o prezenţă semnificativă în România. Dl. Engler a reafirmat interesul companiilor americane pentru România şi a subliniat necesitatea identificării unor soluţii concrete de creştere a nivelului de relaţionare economic între companii membre ale Business RoundTable şi companii româneşti.

În contextul viitoarei listări la bursă, fiecare ocazie de promovare a companiei în rândul potențialilor investitori este de importanță crucială pentru înțelegerea de către aceștia a viziunii managementului privind planurile de creștere a companiei și pentru obținerea, în final, a unui preț cât mai favorabil și încheierii cu succes a IPO-ului, se afirmă în comunicatul Hidroelectrica.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *