Investitorii în energie din surse regenerabile ar putea fi nevoiți să plătească o taxă pentru fiecare MW solicitat. George Niculescu, Președinte ANRE: O delimitare între investitori este binevenită. Cei care chiar vor să investească, să aibă acces mai facil

Publicat pe Categorii Business, Eolian, Esential, Regenerabile, Semnal, Solar
Prima Pagina Regenerabile Eolian Investitorii în energie din surse regenerabile ar putea fi nevoiți să plătească o taxă pentru fiecare MW solicitat. George Niculescu, Președinte ANRE: O delimitare între investitori este binevenită. Cei care chiar vor să investească, să aibă acces mai facil

Investitorii în energie din surse regenerabile ar putea fi nevoiți să plătească o taxă pentru fiecare MW solicitat.  Motivul invocat de autorități: trebuie să se facă o delimitare între investitori!

Autoritățile în domeniu pregătesc „un filtru” de delimitare pentru cei care își doresc cu adevărat să investească în domeniul energiei și cei care nu vor decât un business, a declarat George Niculescu, președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei, în cadrul Conferinței România Inteligentă, organizată de Antena 3 CNN și Jurnalul, cu sprijinul RWEA și RPIA.

„S-a discutat în comisiile de specialitate despre modalitatea de a introduce un filtru, în așa fel încât investitorii care doresc să dezvolte proiecte și să ajute sistemul național prin instalarea mai multor MW în capacitatea de producție, să îi delimităm de cei care nu doresc altceva decât să găsească o fereastră de oportunitate și să promoveze alt gen de business decât cel pe care ni-l dorim noi, ca stat…Cererile de racordare sunt numeroase, iar accesul la rețea, atât pe rețelele de distribuție cât și pe cea de transport se îngreunează. Acesta este motivul pentru care cred că o delimitare între acești investitori este binevenită în momentul de față, în așa fel încât cei care chiar vor să instaleze și care chiar vor să investească, să aibă acces mai facil”, a explicat George Niculescu, citat de Antena 3 CNN.

Vedem când va fi implementată această taxă, a precizat și Gabriel Andronache, vicepreședintele ANRE, prezent la aceeași conferință, „Am demarat cu colegii un studiu să vedem cum se desfășoară, la nivel european, ce aplică celelalte state, pentru că s-au confruntat cu siguranță și ei cu astfel de situații. Discutăm și analizăm la ANRE. Există varianta pentru alocare de capacitate, să se facă licitație sau varianta în care să se plătească o taxă pentru fiecare MW solicitat de către cei care doresc să facă investiții în această zonă”, a precizat Andronache. 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *