Invitație la Conferința anuală InvesTenergy: “Pregătiți pentru NEXTenergy? PREȚuiește și INVESTește pentru viitor!”, pe 20 noiembrie

Publicat pe Categorii Conferintele InvesTenergy, Esential, Evenimente, Opinii / Analize, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Invitație la Conferința anuală InvesTenergy: “Pregătiți pentru NEXTenergy? PREȚuiește și INVESTește pentru viitor!”, pe 20 noiembrie
 • Vă invităm să accesați site-ul Conferinței InvesTenergy AICI

Publicația InvesTenergy continuă tradiția și organizează conferința anuală, sub patronajul Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei. Este un eveniment de specialitate, menit să dezvolte un dialog constructiv care să se constituie într-o evaluare realistă a situației actuale din sectorul energetic, cu propunerea unui tratament aplicat cu responsabilitate pentru problemele existente și care să conducă la decizii asumate pentru investiții strategice în energie!

Cea de-a treia ediție a Conferinței anuale a publicației InvesTenergy pune în dezbatere o temă de maximă actualitate, pe cât de interesantă, pe atât de necesară în contextul actual: “Pregătiți pentru NEXTenergy? PREȚuiește și INVESTește pentru viitor!”

România este independentă din punct de vedere energetic, deține cel mai bogat și echilibrat mix energetic din regiune, ce  trebuie însă valorificat și diversificat. Datorită mixului energetic variat, România poate fi un factor de stabilitate energetică pentru regiune. Avem așadar, cu toții, o mare responsabilitate: Să prețuim energia! Să investim pentru viitor!

La Conferința InvesTenergy de anul trecut, am realizat un sondaj în rândul celor peste 100 de participanți. “Evoluție, Involuție sau Revoluție în energie. Cum vedeți situația actuală pe piața de energie din România?”, a fost întrebarea adresată. 42% dintre participanți au optat pentru Involuție, 33% pentru Evoluție, 13% pentru Revoluție, iar restul participanților au specificat Altele.

În ediția din acest an a evenimentului nostru, adresăm speakerilor și participanților următoarele întrebări: Cum se prezintă azi sectorul energetic? S-a depășit starea de inerție? S-au luat decizii pentru viitorul energiei în România? Se vede un  salt calitativ de partea autorităților, precum și pentru toți actorii pieței de energie? Suntem pregătiți pentru NextEnergy?

La conferința InvesTenergy, organizată sub patronajul ANRE, participă, în calitate de Speakeri, oameni-cheie în domeniul energiei. Partener oficial al conferinței este CEZ Group. Evenimentul este structurat pe două sesiuni:  “NextEnergy: provocări, oportunități, decizii. Cât de pregătiți suntem?” și “Energia sub lupă: evoluție, involuție sau revoluție? Legislația, actualizată și sustenabilă în viitor. Excelență, responsabiliate și profesionalism în energie”.

Speakerii confirmați până la această data sunt: Dl Doru Vișan, Secretar de Stat Ministerul Energiei; Dl Virgil Popescu, Vicepreședinte, Comisia de Industrii și Servicii Camera Deputaților; Dl Niculae Havrileț, Consilier al Ministrului Energiei Anton Anton; Dl Claudiu Dumbrăveanu, Director General ANRE; Dna Doina Vornicu, COO&Membru Directorat CEZ România; Dl Victor Ionescu, Director General OPCOM; Dl Răzvan Nicolescu, Liderul Industriei de Energie și Resurse, Deloitte; Dl Bogdan Badea, Președinte Directorat Hidroelectrica; Dna Corina Popescu, Director General Electrica; Dl Alessio Menegazzo, Director pentru Sustenabilitate și Afaceri Instituționale Enel România; Dl Adrian Șuța, Director Direcția Director pentru Relația cu Autoritățile de Reglementare și ENTSO-E Transelectrica; Dl Dan Octavian Georgescu, Vicepreședinte, Director General Romelectro; Dl Petre, CEO MET România Energy; Dl Adrian Dumitriu, Director Financiar Nuclearelectrica; Dl Petru Rușeț, Country Division Lead Energy Management, Siemens România; Dl Ion Lungu, Președinte AFEER; Dl Viorel Lefter, Președinte PATRES. Așteptăm în continuare confirmări de la alți invitați.

Evenimentul va fi moderat de Dl Sorin Vlădescu, Avocat Asociat al Țuca Zbârcea & Asociații; Dl Martin Moise, Director General REPOM și PrimVicepreședinte PATRES și Dl Cătălin Bălan, Specialist PR&Comunicare, Jurnalist specializat în energie.

Ca și la precedentele ediții, conferința se bucură de susținerea  Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE,  alăturându-se demersului nostru Parteneri, care dau plus valoare Conferinței. Adresăm mulțumiri Partenerilor Conferinței InvesTenergy: CEZ Group – Partener Oficial; Enel – Partener Platinum; Nuclearelectrica, Hidroelectrica, Țuca Zbârcea & Asociații, Electrica, MET România Energy, Transelectrica, Romelectro – Parteneri Gold, Repom, MH Lawyers și Siemens România – Partener Silver.

Ne onorează sprijinul oferit de: CNR-CME, AFEER, ACUE, IRE, PATRES, Voitin, Ba Da Media, energiaTA, EFdeN, FEL România, SIER Bucureșt Tineret și suportul Partenerilor Media: Energynomics, Focus Energetic, Energy Center,E-nergia.ro și The Diplomat Bucharest.

La conferințele InvesTenergy, punem preț pe energie, mobilizăm excelența, adresăm invitația de a investi inteligent!

Principalele teme de dezbatere ale conferinței InvesTenergy:

 • Sfârșit de an, moment de bilanț: Cum se prezintă azi sectorul energetic? S-a depășit starea de inerție? S-au luat decizii pentru viitorul energiei în România? Se vede un  salt calitativ de partea autorităților, precum și pentru toți actorii pieței de energie?
 • Marile realizări în 2018 în energie, petrol și gaze.
 • Suntem pregătiți pentru NEXTenergy?
 • Cum se poziționeaza România în dezbaterea cu privire la viitorul energiei în UE?
 • Viitorul energiei, între combustibili fosili și inovații tehnologice
 • Care sunt progresele de la un an la altul? Ce decizii se impun a fi luate cu maximă urgență?
 • Tendințele văzute de avocați în sectorul energetic
 • Performanțele bursei de energie. Punem PREȚ pe energie?
 • Legislație revizuită, actualizată în concordanță cu legislația europeană
 • Cadrul legal adecvat pentru prosumatori
 • Strategia energetică: Cum se vede viitorul României în strategiile/planurile guvernanților? Ce investiții promovăm în energie? Care sunt de fapt proiectele energetice care au șanse să fie concretizate?
 • Importanța exploatării gazului natural din Marea Neagra. România ar putea deveni al treilea producător de gaze din Europa. Potenţialul din Marea Neagră depăşeşte 200 de miliarde de metri cubi. Controversele Legii off shore pentru gazele din Marea Neagră;
 • Ce înseamna evoluția pentru companii? Dar pentru statul român? Cât de importantă este transparența în companiile de stat din energie?
 • Revoluția verde în lume și în România… Dezvoltarea SRE nu este posibilă fără o piaţă de stocare a energiei electrice
 • Investim inteligent în energie în România? Avem soluții inovative aplicabile?
 • Care sunt planurile/ rețetele de viitor ale companiilor din energie?
 • Cum comunicăm deciziile privind viitorul energiei?

Mai multe informații  găsiți pe site-ul Conferinței InvesTenergy AICI. Vă invităm să vă înregistrați.


Publicat de

Cristina Trefaș

Director Editorial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *