Iulian Iancu, Ziua Energiei Brașov: ”Avem pe masă legea energiei regenerabile, dar n-am vrut să-i dăm drumul până când nu o discutăm împreună”

Publicat pe Categorii Energie, Evenimente, Info Legislativ, Regenerabile
Prima Pagina Info Info Legislativ Iulian Iancu, Ziua Energiei Brașov: ”Avem pe masă legea energiei regenerabile, dar n-am vrut să-i dăm drumul până când nu o discutăm împreună”

Iancu: Corectăm erorile generate de modificările legislaţiei privind energia regenerabilă din ultimii 10 ani: 5 OUG-uri şi un HG…Variantă finală a actului normativ ce modifică OUG 24 va fi gata peste maximum două săptămâni.

Președintele Comisiei de Industrii și Servicii din Camera Deputaților, Iulian Iancu, i-a asigurat pe investitorii din sectorul regenerabilelor, prezenți la cea de-a zecea ediție a Zilei Energiei Brașov, că variantă finală a actului normativ ce modifică OUG 24 va fi gata peste maximum două săptămâni. “Am semnalat necesitatea corectării erorilor generate de modificările legislaţiei privind energia regenerabilă din ultimii 10 ani – 5 OUG-uri şi un HG – cu implicaţiile de natură fiscală”, a scris Iulian Iancu pe pagina sa de Facebook.

”De ce nu este strategia energetică finalizată? Am ajuns la concluzia că nu s-a dorit. Trebuie să reparăm lanțul greșelilor făcute de autorități din 2011 și până azi”, a afirmat Iulian Iancu, citat de energynomics.ro. Marți, 20 martie vor avea loc noi dezbateri privind modificările ce vor fi aduse OUG 24. ”Avem pe masă legea energiei regenerabile, dar n-am vrut să-i dăm drumul până când nu o discutăm împreună”, a spus Iancu, potrivit energynomics.ro

Ziua Energiei Brașov,  ediția a 10-a, s-a desfășurat pe 16 și 17 martie la Brașov. Organizatorii – compania REPOM și partenerii săi – au stabilit ca principale teme: viziunea și obiectivele UE 2030 și 2050, strategia energetică a României pentru 2030 și previzionarea viitorului energiei.

“La Ziua Energiei Bra;ov, au mai fost analizate implicaţiile strategiei de transformare a reţelelor de transport şi distribuţie în reţele de tip SMART GRID, ca o componentă cheie pentru reducerea emisiilor de CO2 şi a provocărilor pentru OTS de a reduce amprenta de mediu.Toate lucrările de investiţii la infrastructura critică a reţelelor naţionale de transport energie electrică şi gaze naturale necesită obordări legislative noi, pentru a uşura realizarea acestor lucrări de interes national”, a punctat deputatul Iulian Iancu pe pagina sa de Facebook.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *