Iulian Iancu, Ziua Energiei Brașov: ”Avem pe masă legea energiei regenerabile, dar n-am vrut să-i dăm drumul până când nu o discutăm împreună”

Publicat pe Categorii Energie, Evenimente, Info Legislativ, Regenerabile
Prima Pagina Info Info Legislativ Iulian Iancu, Ziua Energiei Brașov: ”Avem pe masă legea energiei regenerabile, dar n-am vrut să-i dăm drumul până când nu o discutăm împreună”

Iancu: Corectăm erorile generate de modificările legislaţiei privind energia regenerabilă din ultimii 10 ani: 5 OUG-uri şi un HG…Variantă finală a actului normativ ce modifică OUG 24 va fi gata peste maximum două săptămâni.

Președintele Comisiei de Industrii și Servicii din Camera Deputaților, Iulian Iancu, i-a asigurat pe investitorii din sectorul regenerabilelor, prezenți la cea de-a zecea ediție a Zilei Energiei Brașov, că variantă finală a actului normativ ce modifică OUG 24 va fi gata peste maximum două săptămâni. “Am semnalat necesitatea corectării erorilor generate de modificările legislaţiei privind energia regenerabilă din ultimii 10 ani – 5 OUG-uri şi un HG – cu implicaţiile de natură fiscală”, a scris Iulian Iancu pe pagina sa de Facebook.

”De ce nu este strategia energetică finalizată? Am ajuns la concluzia că nu s-a dorit. Trebuie să reparăm lanțul greșelilor făcute de autorități din 2011 și până azi”, a afirmat Iulian Iancu, citat de energynomics.ro. Marți, 20 martie vor avea loc noi dezbateri privind modificările ce vor fi aduse OUG 24. ”Avem pe masă legea energiei regenerabile, dar n-am vrut să-i dăm drumul până când nu o discutăm împreună”, a spus Iancu, potrivit energynomics.ro

Ziua Energiei Brașov,  ediția a 10-a, s-a desfășurat pe 16 și 17 martie la Brașov. Organizatorii – compania REPOM și partenerii săi – au stabilit ca principale teme: viziunea și obiectivele UE 2030 și 2050, strategia energetică a României pentru 2030 și previzionarea viitorului energiei.

“La Ziua Energiei Bra;ov, au mai fost analizate implicaţiile strategiei de transformare a reţelelor de transport şi distribuţie în reţele de tip SMART GRID, ca o componentă cheie pentru reducerea emisiilor de CO2 şi a provocărilor pentru OTS de a reduce amprenta de mediu.Toate lucrările de investiţii la infrastructura critică a reţelelor naţionale de transport energie electrică şi gaze naturale necesită obordări legislative noi, pentru a uşura realizarea acestor lucrări de interes national”, a punctat deputatul Iulian Iancu pe pagina sa de Facebook.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *