KMG investește 6 milioane USD până în 2018

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic KMG investește 6 milioane USD până în 2018

Grupul KMG International va aloca până în 2018 peste 6 milioane USD pentru modernizarea și automatizarea sistemelor de încărcare-descărcare a carburanților din depozitele deținute pe plan intern, dar și a terminalelor din cadrul rafinăriei Petromidia Năvodari.

“Proiectul face parte din măsurilor adoptate de Grup pentru consolidarea și îmbunătățirea activităților de supply-chain din România și se înscrie în amplul program inițiat în 2013 – “Change for good”, care vizează eficientizarea și optimizarea întregului flux de operațiuni specifice activităților de rafinare – petrochimie, trading – supply chain, retail – marketing, upstream – servicii industriale. Realizarea acestuia va asigura o scădere cu 30% a timpilor de încărcare–descărcare a carburanților, automatizarea procesului de verificare și emitere a documentelor aferente, precum și reducerea pierderilor, trasabilitatea produselor și gestiune în timp real a stocurilor”, a declarat Zhanat Tussupbekov, directorul general al KMG International.

Recent, Grupul a finalizat cu succes implementarea proiectului pilot în cadrul depozitului de carburanți Mogoșoaia, operat de Rompetrol Downstream – divizia de retail a KMG International în România. Inițiat în 2014, acesta asigură o transparență a procesului de transfer a carburanților din rezervoarele depozitului în autocisternele partenerilor, o automatizare a colectării și generării datelor/documentelor aferente livrărilor, dar și o optimizare a timpilor și a programului de încărcare, se menționează într-un comunicat al companiei. De asemenea, proiectul permite și o reducere semnificativă a pierderilor tehnologice, acces securizat prin identificarea automată a autocisternei și a soferului, contribuind și la asigurarea transportului în siguranță al produselor petroliere pe drumurile naționale, prin verificarea documentelor și a licențelor la intrarea în depozit.

În cadrul acestuia, Grupul își va moderniza sistemele de raportare și control a încărcării/descărcării carburanților (benzină, motorină, GPL), a transferului și a trasabilității acestora pe ruta rafinărie – logistica primară (tren, vapoare) – depozite – logistica secundară (autocisterne).

Programul va viza atât cele 6 depozite de carburanți (Arad, Craiova, Mogoșoaia, Simleul Silvaniei, Vatra Dornei și Zărnești), cât și 5 terminale din cadrul rafinăriei Petromidia Năvodari, inclusiv terminalele operate de companie în portul Midia – terminalul de gaz petrolier lichefiat, Dana 4 și Dana 9. Proiectul este realizat în parteneriat cu “Implico”, o companie internațională de consultanță și dezvoltare software, cu sediul în Germania și birouri în Malaezia, SUA și România. “Acest proiect reprezintă o provocare, deoarece intenționam să oferim un sistem în totalitate automatizat de gestionare a livrărilor. Am creat o integrare perfectă incepând cu terminalul și echipamentele de câmp din rafinărie până la sistemul integrat de management (ERP) al Rompetrol și suntem siguri, ca optimizarea proceselor și mecanismele de control implementate susțin întru totul obiectivele diviziei de retail a KMG International – compania Rompetrol Downstream”, declară Michael Martens, Managing Partner “Implico”.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *