Beneficii suplimentare pentru angajații CE Oltenia în 2018

Publicat pe Categorii Flux energetic, Minerit, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Beneficii suplimentare pentru angajații CE Oltenia în 2018

Complexul Energetic Oltenia anunță că noul Contract Colectiv de Munca al companiei a fost semnat, în data de 21 martie 2018, de către reprezentanții administratiei și ai celor patru federații sindicale reprezentative la nivel de sector de activitate, și depus ulterior la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj pentru înregistrare conform prevederilor legale.

Potrivit unui comunicat al CE Oltenia, în urma negocierilor purtate în acest an cu partenerii sociali, au fost stabilite o serie de beneficii ce vor fi acordate angajatilor, respectiv:

  • indexarea grilei de salarizare cu 19,9% astfel încât transferul contribuțiilor de la angajator la angajat să nu afecteze veniturile nete realizate lunar;
  • majorarea valorii nete a bonusurilor salariale pentru evenimente cu peste 700 lei anual;
  • continuarea procesului de armonizare și majorare a salariilor pentru toți angajații companiei, fiind alocată suma de 50.000.000 lei din fondul de salarii (în doua etape).

Prevederile noului Contract Colectiv de Muncă al CE Oltenia sunt aplicabile pe o perioadă de doi ani. Toate beneficiile suplimentare acordate angajaților reprezintă pentru Complexul Energetic Oltenia un efort financiar de cca 80.000.000 lei anual, potrivit reprezentanților societății.

În comunicat se mai precizează că, în luna martie 2017, a fost încheiat un act adiional de prelungire a vechiului Contract Colectiv de Munca, prin care:

  • bonusurile salariale pentru evenimente au fost majorate cu peste 800 de lei anual/salariat;
  • valoarea tichetelor de masa a fost majorată cu 1440 lei anual/salariat;
  • munca suplimentara a fost platită pentru prima data de la înființarea companiei, fiind alocate fonduri în valoare de aproximativ 25.000.000 lei;
  • salariile angajaților cu venituri reduse (peste 25% din numarul total de personal) au fost majorate.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *